Zoo Antwerpen gesloten op politiebevel

Zoo Antwerpen kondigde aan open te kunnen blijven tijdens de Corona crisis, de politie heeft daar zonet een einde aan gemaakt, dit op expliciete vraag van het crisiscentrum. Het dierenpark werd gevraagd bezoekers naar huis te sturen.

 

Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael maakten zich gisteren nog geen zorgen over het open blijven in deze Corona tijden, de dierenparken stuurden zelf nog het bericht uit niet te hoeven sluiten.

 

“Experten raden aan om een frisse neus te halen in de natuur, in het groen, tussen de bomen. De natuur voedt en geeft je energie. De ZOO en Planckendael bieden ruimte om op voldoende afstand van elkaar te wandelen. Onze restaurants sluiten wél hun deuren uit voorzorg. Wees hoffelijk en respecteer elkaar. We vragen jullie bij een bezoek aan het park om goed voor elkaar te zorgen en rekening te houden met de speciale maatregelen rond persoonlijke hygiëne:”

 

Toch besloot de Antwerpse politie deze voormiddag Zoo Antwerpen te sluiten. Het park kreeg de opdracht al haar aanwezige bezoekers huiswaarts te sturen. Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen liet alvast aan de pers weten dat de Zoo niet één van de zaken is die mag open blijven deze dagen.

Ondertussen kregen we ook bevestiging dat Zoo Planckendaeal bezoekers oproept het park te verlaten.

 

Meer nieuws over de sluitingen in onze blog.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen