Uitgelicht: Weerwolf – Walibi Belgium

Deze houten achtbaan kan je vinden in ‘Walibi Belgium’. Ze werd in 2001 gebouwd en ontworpen door het Nederlandse bedrijf Vekoma. In Vlaanderen kent iedereen deze achtbaan als ‘De Weerwolf’, de Franstaligen noemen hem ‘Loup Garou’.

 

weerwolf metcopyr

 

Met zijn 28 meter hoge lifthill was het de eerste houten achtbaan in België. De track heeft een lengte van 1035 meter waarop de trein een topsnelheid van 80 km/h kan behalen. De ritduur bedraagt 2 minuten en 5 seconden.

De attractie beschikt over 2 treinen, een groene en een rode. Qua capaciteitsvermogen mag deze baan rekenen op een 1080 personen per uur.

Vanop de top van de (ketting) lifthill krijg je een mooi zicht over de omgeving. Daarna volgt een wilde rit over verschillende duizelingwekkende hellingen.

 

 

Wist je dat deze woodie nog gebouwd is in het tijdperk dat de beroemde Amerikaanse pretparkengroep “Six Flags” het park nog in zijn portefeuille had ? Het was het paradepaardje van het toenmalige management. En gelijk hadden ze. Tot op de dag van vandaag weet deze houten achtbaan nog steeds een stevige rit weg te geven aan de bezoeker.