Buitengevel Plopsa Hotel krijgt vorm in Plopsaland De Panne

In Plopsaland De Panne gaat de bouw van hun eerste hotel gestaag verder. Zo zijn de vormgevers druk in de weer de decoratieve gevelelementen van het Plopsa Hotel te vervaardigen. De eerste raamdecoraties en sierlijke zuilen krijgen duidelijk vorm. De opening van het hotel heeft plaats komend najaar.

 

Hoewel Plopsaland haar openingsdatum noodgedwongen heeft moeten uitstellen, liggen de werken aan het nieuwe Plopsa Hotel niet stil. Nadat eind vorig jaar de ruwbouw volledig werd afgerond, zijn de eerste stellingen rond de buitenzijde van het gebouw geplaatst. Op recente bouwfoto’s, die Plopsa zelf postte op haar sociale kanalen, zijn de vorderingen op de bouwplaats zichtbaar. Zo zijn er duidelijk de eerste Belle-époque geveldecoraties te zien op het gebouw. Enkele mooie voorbeelden hiervan zijn de sierlijke lijsten rond de vensters, de decoratieve zuilen en de eerste dakranden.

 

Voor de gevelaankleding van het Plopsa Hotel heeft het park opnieuw de hulp ingeschakeld van de Spaanse TAA Group. Zij stonden eerder al in voor de thematisatie van de nieuwe Dino Splash, het Princessia-kasteel en de gevels van Mayaland en het Proximus Theater.

 

Plopsa Hotel

Voor haar 20e verjaardag opent Plopsaland De Panne komend najaar het Plopsa Hotel. In het hotel gaan straks 117 hotelkamers te vinden zijn: waarvan 84 standaardkamers, 18 suites en 15 luxesuites. Ook komen er onder andere een groot buffetrestaurant, twee bars en drie vergaderzalen. Het hotel neemt de volledige ruimte in tussen Plopsaqua en de ingang van het park, waardoor de Skyline van het park er volledig anders gaat komen uit te zien. Op de website kunt u zich reeds aanmelden om als eerste je verblijf te boeken.

Volg de bouw van het Plopsa Hotel op de voet via onze bouwupdates.

 

 

Bron: Plopsa Hotel