Pleasurewood Hills heropent klassieke Schwarzkopf achtbaan

Het Engelse pretpark Pleasurewood Hills maakte bekend haar klassieke Schwarzkopf achtbaan Cannonball Express na een lange stilstand te heropenen. De achtbaan werd tijdens het seizoen 2018 gesloten voor een langdurige renovatie.

 

Fans van het Engelse pretpark Pleasurewood Hills kunnen opgelucht ademhalen. Na meer dan een jaar lang gesloten te blijven heropent het park haar klassieker Cannonball Express. Deze Schwarzkopf achtbaan wordt momenteel volop getest na een langdurige renovatie.

 

Cannonball Express is een achtbaan gebouwd door de Duitse achtbaanlegende Schwarzkopf en kwam in 1995 in Pleasurewood Hills terecht, een naam die in 2005 wijzigde naar Enigma, maar in 2017 weer Cannonball Express werd. Maar dat is niet de volledige geschiedenis van deze klassieker.

De achtbaan werd oorspronkelijk geopend in het Belgische Meli Park dat ondertussen Plopsaland De Panne heet. Hier draaide ze tussen 1983 en 1984 haar rondjes als Jumbo 5, naar het type achtbaan. Nadien verhuisde ze naar het Engelse park Funland Park, waar ze draaide van 1985 tot ergens tussen 1990 en 1995. Hier kreeg ze de naam Super Figure Eight.

Cannonball Express is een achtbaan met een lengte van 529,7 meter en een hoogte van 16 meter, goed voor een topsnelheid van 54,7 km/h.

 

Het is niet de eerste achtbaan die langdurig sluit voor een renovatie in het park. In 2016 sloot de achtbaan Rattlesnake en heropende pas in 2019 als Egg-Spress.

 

Behalve de renovatie van Cannonball Express onderging ook de log flume Timber Falls een opknapbeurt. Deze heropent dit jaar als Water Fun Factory.

 

 

Bron en foto’s: Pleasurewood Hills