Belgische parken openen niet in de paasvakantie

Alle Belgische parken kunnen niet openen gedurende de populaire paasvakantie. Die beslissing wordt genomen als maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus.

 

Het Belgische pretpark Bobbejaanland, gelegen in Lichtaart, nam als eerst het besluit de deuren dicht te houden tot zeker het einde van de paasvakantie. Die beslissing kwam nog voor de verlenging van overheidsmaatregelen, die toen slechts golden tot en met 5 april. Niet veel later verlengde de overheid de maatregelen tot en met 19 april. Nu kunnen ook de andere Belgische parken een streep trekken door de paasvakantie.

 

Bobbejaanland, Bellewaerde en de Plopsa-parken hopen terug te openen na 19 april, al hangt het natuurlijk af van de beslissingen van de overheid. Walibi Belgium noemt geen openingsdatum en blijft tot nader order dicht.