Flamingo Land volop bezig met testen van nieuwe 10-looper achtbaan

Het Engelse pretpark Flamingo Land gaat dit jaar uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Het gaat om een looping achtbaan waarbij bezoekers maar liefst 10 keer overkop zullen gaan. Na maanden van speculaties kwamen in oktober de eerste trackdelen aan en ordertussen is men begonnen met het testen van de nieuwe achtbaan.

 

Ondanks dat Flamingo Land lange tijd officieel niets bekendmaakte over de komst van een nieuwe attractie, werd de voorbije maanden het bewijsmateriaal voor de bouw van een rollercoaster met 10 inversies aan een snel tempo opgestapeld. In juli werd de bouwaanvraag voor een nieuwe rollercoaster met inversies goedgekeurd. Het was pas op 3 oktober 2019 dat het park voor het eerst de komst van de rollercoaster bevestigde. Dit deed het park aan de hand van een Facebookpost, waarbij een foto geplaatst werd van de eerste track die aangekomen was in het park.

Op 3 oktober 2019 kwamen de eerste trackdelen aan in het park, daarna ging het zeer snel vooruit. Heel de maand oktober bleven de trackdelen aan snel tempo toekomen en eind oktober werd er begonnen met de bouwwerken voor het station. Op 3 december 2019 gingen de bouwwerken de hoogte in en in februari kwamen de treintjes aan in het park. Ondertussen is Flamingo Land begonnen met het testen van de achtbaan. Dat gebeurd in eerste instantie met de trein door de track te trekken met kabels, dat is te zien op verschillende foto’s die online verschenen.

Flamingo Land opent binnenkort dus een 10-looper achtbaan die gebouwd werd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Het verhaal rond de desbetreffende rollercoaster is een grote soap, want de rollercoaster in kwestie heeft de voorbije 8 jaar rondgereisd over de hele wereld zonder opgebouwd te worden. Zo belandde de achtbaan in Brazilië en Maleisië, maar nog nooit maakte iemand er een ritje op. Het opmerkelijke verhaal, dat leest als een roman, kan je hier ontdekken.

De rollercoaster voor Flamingo Land heeft een hoogte van 33 meter en zal een snelheid behalen van 85 km/u. In totaal is de achtbaan 875 meter lang en er zitten dus 10 inversies in de baan.

De achtbaan is zeer gelijkend met Colossus in Thorpe Park, die in 2002 opende en destijds het wereldrecord brak voor meeste inversies op een rollercoaster. Hiermee is de komst van de attractie op zich een opmerkelijke keuze van Flamingo Land, aangezien er nu twee gelijkaardige achtbanen in het Verenigd Koninkrijk staan.

Toch is de keuze ook begrijpelijk, want beiden parken zijn 4 uur rijden van elkaar verwijderd. De meest voor de hand liggende reden is dat Flamingo Land de derdehandsrollercoaster naar verluid voor slechts 2,5 miljoen euro zou gekocht hebben. Een fractie van wat de nieuwprijs is, die geschat wordt op ongeveer 15 miljoen euro. Een openingsdatum werd nog niet bekendgemaakt, maar voorlopig lijkt seizoen opening nog haalbaar.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Lee Jackson‎ (FLAMINGO LAND CRAZY)