Batukai-Racer wordt de nieuwe achtbaan van Serengeti-Park

Serengeti Park pakt dit jaar uit met een gloednieuwe achtbaan die de oude familieachtbaan vervangt. De attractie heeft de naam Batukai-Racer gekregen en ondertussen is ook meer informatie naar buiten gekomen over de achtbaan. Daarnaast zal Höllenblitz, de grootste mobiele indoorachtbaan ter wereld, opnieuw een jaar in het park terug te vinden zijn onder de naam Safari Blitz.

 

Het wordt een jaar vol nieuwigheden voor het Duitse pret- en safaripark Serengeti Park. De nieuwigheden staan vooral in het teken van de Siberische Tijgers die met uitsterven bedreigt zijn. Daarnaast komt er ook een gloednieuwe achtbaan naar het park en kunnen we de Safari Blitz voor de tweede en voorlopig laatste keer in het park terugvinden.

 

Batukai-Racer – De nieuwe familieachtbaan

De nieuwe familieachtbaan Batukai-Racer is voor alle durvers vanaf een lengte van 1,10 meter. In de achtbaan trekt een krachtige neushoorn de karretjes snel over de 270 meter lange baan! In totaal is de rollercoaster 13 meter hoog en er wordt een snelheid bereikt van 50 km/u.

“We zijn een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen. Daarom breiden we dit jaar ons pretparkaanbod uit, speciaal voor jonge avonturiers”, zegt parkeigenaar Sepe. De geplande opening van de attractie is eind mei 2020. Batukai-Racer is van het model Gold Mine Coaster dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Technical Park. Het is de vervanger voor de achtbaan Chura Racer die in 1983 opende in het park en eind vorig jaar Serengeti Park verliet.

 

Safari Blitz – De grootste mobiele overdekte achtbaan ter wereld

Ook dit jaar zal Höllenblitz, de grootste mobiele indoorcoaster ter wereld, de harten van alle achtbanenfans sneller doen laten kloppen! De rollercoaster stond vorig jaar ook al het seizoen lang in Serengeti Park en ook dit jaar zal de achtbaan als Safari Blitz blijven tot het einde van augustus. Daarna reist deze door naar het Oktoberfest van München net zoals vorig jaar.

De recordbrekende coaster biedt een maximale versnelling aan van 2 G en een topsnelheid van 80 km/u. In totaal is de indoorachtbaan 18 meter hoog en deze heeft een lengte van 860 meter met binnenin een aantal special effects. De achtbaan werd gebouwd door het Duitse bedrijf Stein in 1992 en Gerstlauer Amusement Rides verbouwde de attractie in 2007. Safari Blitz heeft speciale unieke draaiende karretjes.

Achtbaanfans die Serengeti Park nog niet bezocht hebben, kunnen wel best nog voor het einde van deze zomer een bezoekje maken, want eind augustus loopt het tweejarige huurcontract met Serengeti Park af.

 

Big-Foot-Safari – Monstertrucks

Dit seizoen komen er enorme monstertrucks van 3,5 meter hoog met 250 pk naar het park. Ze worden gedoopt tot de Big Foot Safari en de monstertrucks zullen een groot hindernissenparcours afleggen. Volgens Serengeti Park is deze attractie uniek in Europa.

 

Siberische Tijger – De grootste levende kat op aarde!

Het park verwelkomt dit jaar een nieuwe soort: de Siberische Tijgers. Deze ondersoort van de tijger wordt beschouwd als de grootste levende kat op aarde. In tegenstelling tot zijn tropische verwanten leeft deze tijgersoort in een koud klimaat. Oorspronkelijk leefden de tijgers in een groot gebied in het Amoerbekken en aangrenzende gebieden tussen het Baikalmeer in het westen en de zee van Japan in het Oosten.

Door de enorme invloed van de mens, is het huidige gebied waar de dieren zich bevinden slechts ongeveer 200.000 vierkante kilometer groot. De laatste Siberische Tijgers bestaan alleen in het oosten van Rusland en in het aangrenzende noordoosten van China.

Door de massale jacht op de tijgers en hun prooien en de uitgebreide vernietiging van hun leefgebied, verkleinde de tijgerpopulatie in de jaren veertig van de vorige eeuw tot ongeveer 30 à 40 stuks. Heel erg weinig dus. Door middel van intensieve beschermingsmaatregelen is de populatie in het wild uitgebreid tot ongeveer 500 dieren. Dit is nog steeds zeer weinig, maar al een heel pak meer dan 80 jaar geleden. Daarom staat de Siberische Tijger geclassificeerd als “zeer bedreigd” op de rode lijst van de World Conservation Union IUCN.

“We zijn blij dat de mensen deze majestueuze dieren hier bij ons kunnen observeren. Het behoud van de verschillende diersoorten is een van de centrale taken van de zoölogische tuinen – net als de educatieve missie. We willen de aandacht van al onze gasten vestigen op de bedreiging van deze bijzondere dieren en hopen dat ze het enthousiasme dat we hebben opgedaan, voor een harmonieus samenleven van mens en dier, zullen doorgeven. Iedereen kan bijdragen aan de bescherming van soorten door zijn of haar consumentengedrag aan te passen”, legt Dr. Fabrizio Sepe, eigenaar en beheerder van het Serengeti-Park, uit.

 

Kangoeroe pad – Bennett kangoeroes van dichtbij in de nieuwe inloopruimte

In een nieuwe inloopruimte aan de rand van de oerwoudsafari ontmoeten de gasten een andere nieuwe soort: de kangoeroes van Bennett! Deze middelgrote kangoeroes behoren tot de wallaby groep en worden slechts 75 cm groot. Ze wonen in het zuidoosten van Australië, op Tasmanië en op kleinere, naburige eilanden.

Op de Kangoeroe Trail in Serengeti Park komen de nieuwsgierige kangoeroes dichter bij de bezoekers en kunnen ze ook gevoed worden met het voedsel dat het park aanbied.

 

Dieren van de toekomst – de nieuwe indrukwekkende tentoonstelling

Nadat de tentoonstellingen over dinosaurussen en dieren uit de ijstijd in het park zeer populair zijn geworden, wordt het tijdreizen uitgebreid. Hoe zullen de levende wezens op onze planeet er over enkele miljoenen jaren uitzien? Dieren passen zich in de loop van de tijd aan het veranderende klimaat aan.

Serengeti Park laat indrukwekkende levensgrote wezens zien hoe ze hier in de verre toekomst kunnen leven. De tentoonstelling werd ontwikkeld in samenwerking met de Britse paleontoloog en evolutionair onderzoeker Dougal Dixon op basis van zijn onderzoek en theorieën.

 

Jambo Lodges – De nieuwe gezinslodges aan de rand van de Masai Mara

Het Serengeti Park biedt zo’n breed scala aan activiteiten dat één dag alleen niet meer genoeg is om alles te ontdekken en te beleven. Door het steeds toenemende aantal logeerreserveringen breidt het park hier in de zomer van 2020 ook zijn capaciteit uit.

Vanaf 1 juni 2020 kunnen gasten verblijven in de nieuwe familiehutten aan de rand van het Masai Mara-complex! De 33 vierkante meter grote Jambo Lodges zijn comfortabel ingericht en beschikken over alle benodigde faciliteiten.

 

Bron: themepark-central.de