Efteling voor het eerst in 10 jaar gesloten door Coronavirus

Het Coronavirus teistert het vrijetijdslandschap. Over de ganse wereld zijn parken genoodzaakt te sluiten. Ook marktleider Efteling neemt nu de beslissing om de deuren dicht te doen. Voor het eerst in 10 jaar zal het park er overdag verlaten bijliggen.

Nadat de Nederlandse regering op donderdag 12 maart een persconferentie hield, gingen heel wat instanties in spoedberaad. Mits dat de Brabantse Veiligheidsregio’s pas op 13 maart met advies kwamen, kon de Efteling zich verloven om nog een dag open te blijven. Het park besliste wel al om het theater en het golfpark te sluiten.

Na het advies van de Brabantse veiligheidsregio’s kon het park echter niet anders dan de deuren dicht te houden. Het park sluit volledig vanaf zaterdag 14 maart. Vanaf maandag 16 maart zullen ook de hotelvoorzieningen dichtgaan. De sluiting zal minimum tot en met 31 maart aanhouden.

Sinds 1 april 2010 is de Efteling 365 dagen per jaar open. Het park zal dan ook voor het eerst in 10 jaar dicht blijven.