Booster Maxxx van Olderman verdwijnt naar de UK

Treurig nieuws voor de Nederlandse kermisfanaten. De indrukwekkende Booster Maxxx van Ordelman is verkocht aan de Britse exploitant Taylor. Hiermee verdwijnt de attractie uit Nederland. Ordelman heeft zijn exemplaar verkocht omdat hij dit jaar uitpakt met een wereldprimeur.

 

Wat voor Nederlandse kermisfanaten droevig nieuws is, wordt dol enthousiast onthaald door de Britse kermisliefhebbers, want de 60 meter hoge Booster Maxxx van de Nederlandse exploitant Ordelman is verkocht aan de Britse exploitant Taylor. Het wordt meteen een van de hoogste en snelste kermisattracties van het land.

 

David Taylor heeft gouden zaken gedaan met de aankoop van de Booster Maxxx van Willy Ordelman. De snelheidsmachine zal er met kop en schouders bovenuit steken op de kermissen in Engeland. Het gaat om een 60 meter hoge Booster attractie van de Italiaanse fabrikant Fabbri.

De attractie ging in 2011 in première tijdens de kermis van Tilburg. In elke gondel kunnen 8 personen plaatsnemen waardoor er een totale capaciteit van 16 personen is. Voordat de Booster Maxxx in april haar intrede maakt in Engeland, zal de attractie nog eerst terug te vinden zijn op de Matějská pouť van Praag die loopt van 22 februari tot en met 13 april 2020.

 

Willy Ordelman verkoopt zijn Booster Maxxx omdat hij een nog grotere attractie heeft aangekocht. De Nederlandse exploitant kocht bij de Nederlandse fabrikant KMG een Speed-32 attractie aan. Deze zal met een hoogte van 65 meter, de hoogste ter wereld worden. De attractie is gedoopt tot Airborne en zal voornamelijk op de Nederlandse en Duitse kermissen rondreizen.

 

 

Bronnen: Hull Fair & funfairworldwide