Nederland krijgt hoogste Booster ter wereld: Bouwwerken van start gegaan

De Nederlandse kermissen krijgen er in 2020 een spectaculaire nieuwe attractie bij. De Nederlandse fabrikant KMG, die gespecialiseerd is in het bouwen van transporteerbare attracties, is begonnen met de bouw van de hoogste Booster ter wereld. Deze zal maar liefst 65 meter hoog worden en is aangekocht door de Nederlandse exploitant Willy Ordelman.

 

De Nederlandse exploitant Willy Ordelman heeft een Speed-32 attractie aangekocht bij KMG. Dat laat de Nederlandse fabrikant op haar Facebook-pagina weten. De attractie krijgt de naam Airborne en wordt geleverd tegen juli 2020. Het gaat om een thrill ride die de bezoekers ondersteboven laat hangen op een hoogte van 65 meter, hiermee wordt het de hoogste Booster ter wereld!

 

De attractie zal plaats bieden aan 32 personen en zal vervoerd worden door middel van 4 trailers. Tijdens de rit zal er een snelheid bereikt worden van 120 km/u. Airborne zal voornamelijk te vinden zijn op kermissen in Nederland en Duitsland.

Ordelman is een bekende familie van kermisexploitanten. Zij baten verschillende grote thrill rides uit zoals de 90 meter hoge vrijevaltoren “Goldmine Tower” gebouwd door Funtime, de 45 meter hoge Inversion XXL “Propeller” gebouwd door Fabri en de 60 meter hoge Booster “Booster Maxxx”, eveneens gebouwd door Fabri. Verder kennen we ze nog van attracties zoals het funhouse Fire Department en de Skate Jumper. In het verleden reisde de familie met nog vele andere zaken rond.

 

 

 

 

 

 

Bron & Foto’s: Willy Ordelman & KMG