Skyline Park neemt afscheid van thrillride Sky Jet

Het Duitse pretpark Skyline Park nam tijdens deze winter afscheid van haar thrillride Sky Jet. Deze Zierer Star Shape attractie verdween plots van het parkplan en blijkt verkocht te zijn aan een Engels pretpark.

 

Bij het Duitse pretpark Skyline Park werd deze winter de thrillride Sky Jet verwijderd. Deze attractie opende in 2012, maar was toen al een tweedehandsje van het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach, waar deze van 2004 tot 2011 door het leven ging als Bling.

Een Engelse pretparksite kon achterhalen dat Sky Jet opnieuw een nieuw leven zal krijgen in Engeland, ditmaal in Fantasy Island dat aankondigde dit jaar Turbulence te openen.

Sky Jet is een zogenaamde Star Shape, gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. Bij deze attractie zwier je heen en weer als in een frisbee, maar de balken waaraan de zitjes bevestigd zitten, draaien ook nog eens om hun as, terwijl de hele gondel rondjes draait.

 

 

 

Dit is de tweede attractie waarvan het park afscheid neemt dit seizoen, want ook achtbaan Sky Dragster blijft voorgoed gesloten. Gelukkig opent het park dit jaar wel een nieuwigheid van formaat met de hoogste Star Flyer ter wereld

 

Bron: Themeparks-UK

Foto: Bob Van Dyck