Skyline Park opent hoogste Starflyer ter wereld

Het Duitse pretpark Skyline Park beloofde dit jaar groots te gaan uitpakken met een nieuwe attractie, die belofte vullen ze nu volledig in. Het park heeft op een vrijetijdsbeurs de plannen bekendgemaakt om dit jaar de hoogste Starflyer ter wereld te openen!

 

Hoog, hoger, hoogst, moet men bij Skyline Park gedacht hebben toen ze het idee kregen om een Starflyer te bouwen. Dit type attractie kan je het best vergelijken met een zeer uit de kluiten gewassen zweefmolen die je heel wat meters omhoog tilt. Het exemplaar dat Skyline Park dit jaar zal openen krijgt een hoogte van maar liefst 142 meter.

Skyline Park verslaat hiermee de hoogste Starflyer van Europa die momenteel te vinden is in Gröna Lund en die 121 meter hoog is, maar ook de hoogste ter wereld die terug te vinden is in Orlando. Deze laatste is 137 meter hoog en opende in 2018.

De bouw van deze attractie is in handen van de Australische/Oostenrijkse bouwer Funtime, die ook de Belgische Starflyers Rox Flyer en Mega Mindy Flyer bouwde.

 

 

Bron en foto: Parkerlebnis