Six Flags Qiddiya krijgt snelste, hoogste en langste achtbaan ter wereld

De Amerikaanse pretparkketen Six Flags heeft een gloednieuw pretpark aangekondigd in Saudi-Arabië. Het nieuwe pretpark krijgt de naam Six Flags Qiddiya en moet openen tegen 2023. In het park komen heel wat recordbrekende attracties te staan zoals de snelste, hoogste en langste rollercoaster ter wereld!

 

Six Flags, een van de grootste pretparkgroepen in Amerika, heeft al verschillende jaren uitbreidingsplannen. In 2018 kocht de groep nog 5 pret- en waterparken op in Amerika, maar ook daarbuiten moeten er meer parken komen. Na eerdere plannen in Dubai die gecanceld werden, plannen in Vietnam die niet doorgingen en problemen met de projectontwikkelaar voor de Chinese parken die wel al in opbouw zijn, zijn er nu nieuwe plannen voor een pretpark in Saudi-Arabië.

Six Flags Qiddiya moet een van de grootste pretparken worden in het Midden-Oosten en is een van de manieren waarmee de Saudische overheid het toerisme in het land wilt aanwakkeren. Het pretpark komt te liggen in de woestijn, naast een bergachtig landschap. In het park komen 6 verschillende themagebieden.

Omdat in het Midden-Oosten alles altijd heel groot moet zijn, zal het bij Six Flags Qiddiya niet anders zijn. In de plannen komen verschillende recordbrekende attracties voor, waaronder de hoogste, snelste en langste achtbaan ter wereld. De achtbaan wordt de belangrijkste attractie van het pretpark en zal komen te staan in het themagebied City Of Thrills. Deze rollercoaster krijgt de naam Falcon’s Flight en zal een topsnelheid van 250 km/u behalen!

 

Ook een gigantische vrijevaltoren en een Wind Rider-attractie zullen in City Of Thrills terug te vinden zijn. Een andere achtbaan wordt een Family Suspended Coaster die de “Adrenaline Coaster” genoemd zal worden. In het themagebied Steam Town komt een Tilt Coaster waarbij een stuk track, inclusief rollercoastertrein, 90° gekanteld zal worden.

Het themagebied Discovery Springs zal volledig in het teken staan van een oase. Hier komt een watercoaster die de bezoekers de nodige verfrissing moet geven tijdens de vele warme dagen. Maar ook een shooter, een splash-attractie en een Log Flume (boomstammetjes) zullen in dit gebied komen.

In het themagebied Valley Of Fortune komt de grootste looping coaster ter wereld. Ook een speciale uitkijktoren zoals we deze kennen vanuit de Efteling zal hier te vinden zijn. De Twilight Gardens zal dan weer fungeren als verborgen tuin. Hierin komt een familiecoaster en heel wat andere attracties die gericht zijn op de jongere gezinsleden.

In Grand Exposition komen verschillende restaurants die gerechten van over heel de wereld zullen klaarmaken. Een carrousel en een gigantische recordbrekende Pendulum-attractie komen hier te staan die de naam “Gyro Spin” zal krijgen. Een grote hybride achtbaan met de naam Colossus zal eveneens gebouwd worden.

 

Verder is er op de plannen nog een Formule 1-circuit te zien, een shuttle coaster en een zweefmolen. Ook verschillende fonteinen en bloemenpracht is waar te nemen. Toch moeten we altijd enige voorzichtigheid in acht nemen, telkens wanneer zulke grote plannen aangekondigd worden. Tussen nu en 2023 is er nog heel erg veel dat kan gebeuren, waardoor de kans bestaat dat het pretpark er zelfs nooit zal komen.

 

 

Bron: Six Flags