Dan toch geen nieuwe achtbaan voor Speelpark Oud Valkeveen in 2020

Het Nederlandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen zal in 2020 dan toch geen nieuwe achtbaan openen. Het park opende vorig jaar al een nieuwe rollercoaster met de Drakenachtbaan, maar daar zal het voorlopig dus bij blijven. Het park hoopt wel in de toekomst nog een nieuwe attractie te openen.

 

Er was al langer twijfel bij de diehard-rollercoasterfanaten, maar nu heeft Speelpark Oud Valkeveen het nieuws ook bevestigd aan onze redactie. Er komt geen nieuwe attractie in 2020 naar het Noord-Hollandse pretpark. In februari 2019 kondigde Speelpark Oud Valkeveen aan dat ze niet één, maar wel twee nieuwe achtbanen zouden bouwen. De eerste zou in het voorjaar van 2019 openen en de andere zou in het voorjaar van 2020 openen.

Vorig jaar opende met Drakenbaan een erg mooi gethematiseerde rollercoaster in drakenthema, inclusief een mini-kasteeltje. De achtbaan is een Single Helix-rollercoaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De treinen zijn in de vorm van een schattige draak.

 

De achtbaan die voorzien was voor 2020 komt er dus helaas niet. Dit had normaal een familieachtbaan van de Duitse fabrikant Zierer moeten worden. Toch laat het park weten dat ze in de nabije toekomst plannen hebben voor een nieuwe attractie. Welke attractie dit juist zal worden, en voor wanneer die op de planning staat, wil het park nog niet kwijt.

Speelpark Oud Valkeveen is momenteel gesloten voor de winterperiode. Het pretpark opent op 21 maart 2020 haar deuren voor het nieuwe seizoen, sneller dan de meeste andere parken dus. Speelpark Oud Valkeveen is een pretpark dat zich richt op een goedkoop dagje uit. Bezoekers die online een ticket kopen kunnen al voor minder dan 10 euro zich een hele dag amuseren. Abonnementen zijn te verkrijgen voor minder dan 50 euro op de website.

 

Foto’s: Patrick Joossens (Park World)