Nieuw reuzenrad voor Belgische kermissen bijna klaar

We mogen een nieuw reuzenrad verwachten op de Belgische kermissen. De exploitanten René Bufkens en Toni Denies hebben een nieuw 48 meter hoog reuzenrad aangekocht dat wordt toegevoegd aan hun huidige vloot. Het reuzenrad wordt gebouwd door de Duitse fabrikant SAD Maschinenbau en zal dit jaar in première gaan.

 

De Belgische exploitant René Bufkens en de Nederlandse exploitant Toni Denies hebben opnieuw een reuzenrad aangekocht. Dit reuzenrad zal de naam The View II krijgen, verwijzend naar hun ander reuzenrad The View I. In totaal hebben de exploitanten zo 3 reuzenraden in hun bezit, want ook The Budapest Eye, het vroegere Roue de Paris, zullen ze blijven uitbaten. Deze attractie blijft voorlopig wel in Bulgarije en zal niet in de lage landen rondreizen.

The View II is 48 meter hoog en heeft 36 gondels. Het reuzenrad wordt gebouwd door de Duitse fabrikant SAD Maschinenbau en zal slechts 6 steunpalen bevatten. De wieldiameter wordt 45 meter breed en er zullen 6 personen in elke gondel kunnen zitten. Hierdoor kunnen er 216 mensen per uur een ritje maken op de attractie.

Het is niet helemaal duidelijk of het reuzenrad naast de Belgische kermissen ook de Nederlandse kermissen zal bezoeken. Normaal had het rad al moeten klaar zijn tegen oktober van vorig jaar maar de bouwwerkzaamheden liepen vertraging op. Ondertussen zijn de bouwwerken vergevorderd en kan deze binnenkort gaan rondtoeren.

Bufkens heeft naast de reuzenraden ook nog heel wat andere attracties in zijn bezit. Onder andere de achtbanen Wild Mouse en de Big Roller Coaster zijn van hem. Ook de Break Dance Deca Dance en de Log Flume Big Splash baat hij uit. Denies kennen we dan weer van Booster Maxxx Mega G4, een Giant Booster van Fabbri en de Infinity, een 65 meter hoge Inversion 24 van KMG. In 2019 pakte Denies, maar dan samen met Hoefnagels, uit met een 80 meter hoge Star Flyer.

 

 

Bronnen: Rene Bufkens & Sad Maschinenbau Gmbh