Lunapark Robland opent 50 meter hoog reuzenrad in Krakau

In de Poolse stad Krakau is een nieuw reuzenrad geopend! Het reuzenrad wordt uitgebaat door Lunapark Robland en is 50 meter hoog. De komst van het reuzenrad betekend een extra toeristische attractie in de stad.

 

Kermisexploitant Lunapark Robland, dat eveneens een gelijknamig pretpark bezit in het Noorden van het land, heeft een reuzenrad geopend in de Poolse stad Krakau. Het gaat om een exemplaar van 50 meter hoog die permanent op de locatie zal blijven staan. Het reuzenrad heeft 36 gondels die plaats kunnen bieden aan maximaal 216 personen.

De attractie is uitgerust met speciale schijnwerpers die aan de voet van het reuzenrad gemonteerd zijn. Hiermee wordt de volledige attractie verlicht in het donker. Bovendien heeft elke gondel individuele verlichting. Fotograaf Robert Stelmach maakte van de gelegenheid gebruik om heel wat mooie plaatjes te maken van de attractie!

Het reuzenrad is gelegen in de Marii Konopnickiej straat in Krakau, vlak bij het voormalige Forum Hotel. Doordeweeks is de attractie geopend van 12 uur tot 21 uur en in het weekend is deze geopend van 11 tot 22 uur.

Lunapark Robland

Lunapark Robland is een Poolse kermisexploitant die rondreist met verschillende attracties doorheen Polen waaronder 2 achtbanen. Dit zijn de Euromir en Wild Mouse. Daarnaast heeft de exploitant ook een vaste locatie in het noorden van het land. Daar staat de achtbaan Jet Star 3, dit is een rollercoaster van de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf met de Jet Star 2 lay-out.

 

 

 

Bron: Portal Lunapark

Foto’s: Robert Stelmach Fotografia