Meer dan acht miljoen euro winst voor Liseberg in 2019

Het Zweedse pretpark Liseberg behaalde vorig jaar een recordwinst van maar liefst 91 miljoen Zweedse Kroon of omgerekend 8,64 miljoen euro. Dit is een stijging van 1,5 miljoen tegenover 2018. Dit is het resultaat van het verlengen van het seizoen in het park, zo is de beste periode nu Halloween.

 

Liseberg kon in 2019 een omzet optekenen van 1257 miljoen Zweedse kroon, omgerekend ongeveer 119,35 miljoen euro. Van dit bedrag blijft er een winst over van 91 miljoen Zweedse Kroon of omgerekend 8,64 miljoen euro. Het blijkt dat de bezoekers meer omzet genereren dan voorheen, wat een positief effect heeft gehad. Verder kreeg het park een vergoeding voor het slopen van enkele oude gebouwen wat de totaalwinst zelfs op bijna 19 miljoen euro brengt.

“De financiële basis van Liseberg is sterk en we zijn goed voorbereid op de grote investeringen die de komende jaren wachten, vertelt Andreas Andersen, CEO van Liseberg.

Liseberg wordt meer en meer een jaarrond bestemming, dat wordt duidelijk door de groeiende populariteit van Halloween en de winteropening.

“Het succes van Halloween in de afgelopen jaren laat zien dat ons idee dat gasten worden aangetrokken door nieuwe concepten, seizoenen en attracties, klopt. Dit zorgt voor stabiliteit voor het bedrijf en maakt Liseberg minder weersafhankelijk,” zegt Andreas Andersen hier nog over.

 

Bron en foto: Liseberg