Bobbejaanland waarschuwt voor oplichtingspraktijken via valse wedstrijd

De laatste dagen kan je op Facebook het gesponsorde bericht zien passeren hebben dat Bobbejaanland gratis tickets weggeeft. De pagina heeft het logo en enkele foto’s van het park gebruikt en heeft zelfs dezelfde naam aangenomen, toch is dit alles vals.

 

Wie het gesponsorde bericht ziet passeren dat Bobbejaanland een verjaardag wedstrijd organiseert kan dit maar beter negeren. Het is zogezegd de bedoeling dat je hierop reageert en een vriend tagt. Lijkt niet meteen iets mis mee, maar aandachtige Bobbejaanland-kenners zien meteen dat op de afbeelding van de wedstrijd een SLC achtbaan als Vampire gebruikt wordt, welke in Walibi Belgium staat.

 

 

Zogezegde winnaars krijgen een berichtje van de pagina met daarin een link waarop ze hun gewonnen tickets kunnen claimen en daar begint de oplichterij. Klik je op de link vraagt men je gegevens en tevens de creditcardgegevens. Men beweert dat dit is om de verzendkosten van de tickets te betalen, maar wie aandachtig de kleine lettertjes leest ziet dat er een maandelijks bedrag van € 64,99 zal van de rekening gaan. Dit zou dan om zogezegde abonnementskosten gaan.

 

 

Dus: LET GOED OP als je deze ziet passeren en rapporteer de pagina desnoods aan Facebook.

 

Bron: Bobbejaanland