Nieuwe ontwerpen voor achtbanen Max & Moritz in de Efteling

Komend voorjaar zal de Efteling de nieuwe familieachtbanen Max & Moritz openen. De laatste maanden zijn we al veel te weten gekomen over deze nieuwigheid, maar nu krijgen we ook een kijkje op de thematisering tijdens de rit zelf.

 

Onlangs konden we zien dat beide banen compleet waren, maar toch zijn er nog steeds nieuwe zaken te ontdekken over de nieuwe familieachtbanen Max & Moritz. Op nieuwe concepten die de Efteling ons toont kunnen we zien dat de achtbanen in een heuse alpenweide komen te liggen. Aangezien de kwajongens Max en Moritz met hun moeder, Frau Schmetterling, in een bergdorpje wonen zal je dit heuvellandschap ook terugvinden tijdens een rit op de achtbaan.

 

Landschapsarchitect Ivo Südmeier is verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit gebied. Niet alleen tijdens de rit, maar ook vanuit de wachtrij zal je zicht hebben op de heuvels, het kabbelend beekje en de weides met kleurrijke bloemen. Natuurlijk zal dit bij opening nog niet volledig te zien zijn, aangezien er nog heel wat moet groeien. Op de concepttekeningen is wel al goed te zien waar het park naartoe wil.

 

Ivo Südmeier wist ook nog het volgende te zeggen hierover: “Omdat het een relatief compacte achtbaan is, waarbij de treinen door elkaar heen gevlochten zijn, hebben we veel hoogteverschillen in het landschap aangebracht. Daardoor zit je het ene moment letterlijk tussen de heuvels in en het volgende moment steek je er bovenuit. Bij een alpenlandschap hoort ook een stromend beekje. Dus die komt er ook, compleet met een watervalletje en bruggetjes.”

 

Ook het stationsgebouw zal een ware beleving zijn, waarbij het verhaal van Max & Moritz duidelijk zal worden. Een deel van het oude stationsgebouw van de Bob zal nog te herkennen zijn, maar je zal ook de koekoeksklokkenwerkplaats van Frau Schmetterling terugvinden en de dorpsschool van meester Lämpel. Ook de binnenkant zal rijkelijk gedecoreerd zijn. Als je kiest voor de kant van Max zal je langs gebruikte zagen, beitels, hamers en tandwielen wandelen. Je zal hier ook de patenten kunnen zien van de uitvindingen van de grootvader en -moeder van Max en Moritz. Kies je voor de kant van Moritz, dan wandel je langs de vitrine vol met rijkelijk gedecoreerde koekoeksklokken.

 

 

Vanaf komend voorjaar kan je helpen ontsnappen uit deze werkplaats, samen met Max en Moritz, in hun zelfgemaakte zeepkisten.

 

 

Bron: Efteling