Carnavalskermis Aalst pakt uit met 6 nieuwe attracties!

Naar goede gewoonte is er ook dit jaar een winterkermis in Aalst. De Oost-Vlaamse stad heeft exploitanten over het hele land laten afkomen naar de stad, om samen de grootste kermis van februari te vormen in België. De kermis vindt dit jaar plaats van 14 februari tot 1 maart 2020. Dit jaar zijn er maar liefst 6 nieuwe attracties die hier voor het eerst staan.

 

In totaal zijn er 112 kraampjes aanwezig. Hieronder vinden we zowel gastronomie, oefenspelletjes, kinderzaken, loterijen, amusement en verschillende grote attracties terug. Van de 112 kraampjes zijn er 24 geclassificeerd als grootvermaak. Dit zijn er 2 meer dan vorig jaar! De kermis wordt opgesteld op de Grote Markt, Esplanade, Keizershallen, Hopmarkt, Houtmarkt en het Werfplein.

 

Dit jaar zijn er 5 nieuwe attracties. Voor de families is er het funhouse “Beach Party” van David Lampaert die de funhouse van vorig jaar vervangt. Daarnaast is er ook het loopspookhuis Walking Dead van Nancy Dewingaerden die vorig jaar in Gent in première ging op de Belgische kermissen.

 

Voor wie het allemaal wat spannender mag zijn er ook nog drie andere grote nieuwe attracties. Het gaat om de Turbine van Henri Heyblom, de Bidule “Mabo” van Stief Hendrickx en de Gravitron van Victor De Bruyne die hier ook allemaal voor het eerst zullen staan. Gravitron staat wel nog onder voorbehoud verpacht. Hiervoor blijft het dus nog even afwachten.

 

Er zijn twee achtbanen op deze kermis. De Wild Mouse van René Bufkens is de grootste. Dit is een spinning coaster. Ook de Elliott, een Dragon Coaster van Jeffrey Bodet, zal aanwezig zijn.

 

De Tiki Party van Kylie Simon was de nieuwe thrill ride van vorig jaar en ook dit jaar zal deze terug aanwezig zijn. Verder komen ook de Smashing Jump “Air Maxx” van Fabrice Dotremont en de “Aqua Riesen Polyp” van René Lauwers. Ook de Break Dance van Jeffrey Hayen en de Tripride “Crazy Dance” van Paul De Smet zijn van de partij.

 

Wie geen schrik heeft van grote snelheden kan terecht in de XXL Afterburner “XXL” van Jacky Dotremont en de Capriolo “Eclipse” van Nicolas Florens. Verder hebben we nog de spectaculaire “Take Off” van Philippe Schmitt en de See Sturm Bahn van Philippe Lainez.

 

De volledige lijst van het grootvermaak:

Air Maxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump)

Disco Scooter – Hallaert Charles (Autoscooter)

Top Cars – Vermaesen Maolito (Autoscooter)

Autoscooter – De Ryck Francky (Autoscooter)

Aqua Riesen Polyp – Lauwers René (Polyp Monster)

Beach Party – Lampaert David (Funhouse) – NIEUW

Break Dance – Hayen Jeffrey (Break Dance 3) – NIEUW

Cake Walk – Roels bvba (Cake Walk)

Carrousel Galopant – Rorive Rudy (Carrousel)

Crazy Dance – De Smet Paul (Tripride)

Eclipse – Florens Nicolas (Capriolo)

Elliott- Boddet Jeffrey (Dragon Coaster)

Gravitron – De Bruyne Victor (Gravitron) – NIEUW (ONDER VOORBEHOUD)

Magic World 1 – Cattin Luc (Spiegeldoolhof)

Mambo – Hendrickx Stief (Bidule) – NIEUW

See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)

Take Off – Schmitt Philippe (Take Off)

Terror Factory – Vanderzeypen / Janssens (Spookhuis)

Tiki Party – Simon Kylie (Contact)

Turbine – Heyblom Henri (Turbine) – NIEUW

La Suisse – Delforge Kurt (Rutsche)

Walking Dead – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis) – NIEUW

Wild Mouse – Bufkens René (Spinning Coaster)

XXL – Dotremont Jacky (XXL Afterburner)

 

Deze kermis wordt verder aangevuld met diverse kinderzaken, oefenspelen, amusement, loterijen en allerlei kermisgastronomie.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Kermisland