Busch Gardens Williamsburg wil 100 meter hoge achtbaan bouwen in 2021

Het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg heeft grootse plannen in 2021. Dit nieuws heeft het goed geïnformeerde BGWFans onthuld op haar website. Het gaat om een achtbaan die meer dan 100 meter hoog zal worden en gebouwd zal worden door de Intamin Amusement Rides.

 

De gespecialiseerde fanwebsite BGWFans heeft grote plannen onthuld over de bouw van een gigantische hoge nieuwe achtbaan. Op gelekte blauwdrukken die de site in handen kreeg zijn plannen te zien voor een gloednieuwe achtbaan van meer dan 100 meter hoog. Het zou gaan om een multi-launch shuttle coaster gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Ondanks dat het pretpark zelf nog niets bekendgemaakt heeft of de plannen heeft bevestigd, is de betrouwbaarheid van het nieuws ontzettend hoog. BGWFans is een betrouwbare website en de blauwdrukken geven een zeer goede indicatie van wat we kunnen verwachten.

 

Ritverloop:

Verwacht wordt dat de rollercoastertrein via wisseltrack het stationsgebouw zal verlaten. Hierbij komt de achtbaan op een lanceerplatform terecht. Nadat de achtbaantrein op de juiste plaats is gezet zal er een achterwaartse lancering zijn waarbij de trein op een grote verticale spike terecht komt. Hier zal de achtbaantrein tot stilstand komen om vervolgens in vrijeval weer voorwaarts naar beneden te duiken.

Beneden aangekomen komt de trein opnieuw op de eerste lanceerstroken terecht en wordt deze opnieuw en nog krachtiger gelanceerd richting de rest van het parcours. Het is hier nog niet helemaal duidelijk of het zal gaan om een grote lanceerstrook of om 2 of 3 lanceerstroken vlak na elkaar.

Hierna volgt een overhellende bocht naar rechts om vervolgens door een hoge linkse bocht te gaan. De achtbaantrack gaat nu licht onder grondniveau, vermoedelijk zo’n 6 meter. Hier is opnieuw een lanceerstrook die voor bezoekers in het park of de wachtrij niet zichtbaar zal zijn.

Op deze lanceerstrook wordt de achtbaantrein voor de derde keer versnelt tot een gigantisch hoge spike die waarschijnlijk 108 meter boven de grond zal uitsteken. Hiermee zou het de 5de hoogste achtbaan ter wereld worden, net iets lager dan Red Force in Ferrari Land in het Spaanse PortAventura World Resort. Een zeer indrukwekkende rollercoaster dus.

Op de gigantische hoge spike die waarschijnlijk gedraaid zal zijn, komt de trein uiteindelijk tot stilstand. Hierna vallen de inzittenden 114 meter terug naar beneden, maar dan nu wel achterwaarts natuurlijk. Vervolgens wordt het parcours weer volledig opnieuw afgelegd in omgekeerde volgorde tot de trein terug bij het stationsgebouw aankomt. Via wisseltrack wordt de trein opnieuw binnengereden.

BGWFans ging samen met Jake Anderson aan de slag om de blauwdrukken om te zetten naar een echte achtbaan in het simulatieprogramma No Limits. Jake Anderson bouwde al verschillende andere achtbanen na in het simulatieprogramma. Het resultaat kan u hieronder bekijken.

 

Op de website van BGWFans zijn de plannen tot in de kleinste details volledig uitgelegd. Deze kan u hier lezen.

 

Pantheon:

Dat Busch Gardens Williamsburg in 2021 al een nieuwe achtbaan zal openen is best opvallend. Momenteel is het Amerikaanse pretpark nog volop in de weer met de bouw van een andere rollercoaster. Pantheon is een Intamin Blitz Coaster met een opmaat gemaakte lay-out voor het park.

Deze achtbaan is in totaal 1014,4 meter lang en 54,3 meter hoog. Via verschillende lanceringen wordt er een snelheid bereikt van 117,5 km/u. Pantheon bevat ook een spike van 95° en 2 inversies. De rollercoaster zal volledig in het teken komen te staan van de Griekse mythologie. Vijf Romeinse goden zullen in de hoofdrol staan, zijnde: Pluto, Neptunus, Mercurius, Minerva en Jupiter.

 

 

Bron: BGWFans