Vijf jaar vertraging: Unieke achtbaan Mission Ferrari opent dit jaar

Het is eindelijk zo ver! Ferrari World Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangekondigd dit jaar de wereldunieke achtbaan Mission Ferrari eindelijk te openen. Het prototype had normaal al in 2015 haar rondjes moeten draaien maar de opening liep zoveel vertraging op dat fans de achtbaan Mission Impossible begonnen te noemen.

 

Eerste SFX coaster ter wereld:

Mission Ferrari wordt ongetwijfeld een zeer spectaculaire achtbaan en het prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamic Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij kan de attractie overweg met heel wat speciale elementen zoals een verticale track drop, tilt stuk, Gyro Table en een zijwaartse slide. In onderstaand introductie filmpje krijg je een beeld van wat de mogelijkheden van een SFX coaster zijn.

 

 

Mission Ferrari:

De SFX coaster in Ferrari World zal 2 van deze speciale elementen bevatten. Zowel de track drop als het tilt element zullen verwerkt worden in de achtbaan. Daarbovenop komen er nog eens 5 LSM Launches tot maximaal 72 km/u. De achtbaan zal zowel een gedeelte in het licht als in het donker hebben. Er zullen twee 3D-schermen geplaatst worden en de achtbaan zal waarschijnlijk twee keer overkop gaan. De totale lengte van Mission Ferrari wordt 541,8 meter.

Alles over Mission Ferrari kan je hier ontdekken.

 

Investeringen:

Ferrari World Abu Dhabi kondigde begin 2015 aan dat het maar liefst 7 nieuwe attracties zou openen. Drie daarvan werden achtbanen. Een unieke, gelanceerde achtbaan van Intamin Amusement Rides die in 2016 moest openen, een achtbaan met een 52 meter hoge Non Inverting Loop. Deze kreeg de naam Flying Aces en opende met een jaar vertraging in 2017. Als laatste werd Mission Ferrari aangekondigd, de eerste SFX coaster ter wereld. Oorspronkelijk werd deze aangekondigd voor 2015 maar zal nu met vijf jaar vertraging in 2020 geopend worden.

In 2020 zal er nog een tweede nieuwe achtbaan openen want Ferrari World Abu Dhabi is bezig met de bouw van een nieuwe Family Zone met bijhorende achtbaan. Het gaat om een Family Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Daarnaast komt er ook een Zipline van het dak van Ferrari World Abu Dhabi tot de begane grond.

 

Dynamic Attractions:

Dynamic Attractions is een fabrikant die al langer mee draait in de pretpark wereld maar tot nog toe meer op de achtergrond bleef. In het verleden bouwde ze twee achtbanen onder hun eigen naam. Beide voor de Disney groep, het gaat om de “Big Thunder Mountain Railroad” en de “Space Mountain” in Disneyland Anaheim.

Mission Ferrari is niet de enige SFX Coaster die de Canadese fabrikant aan het bouwen is. Ook in het nieuwe 20th Century Fox World themapark zal dit jaar een SFX Coaster openen. Deze zal de naam Alien Vs Predator krijgen. Veel details zijn hier nog niet over bekendgemaakt.

 

Bron: themeparkinsider

Foto: CoastersWorld