Wild und Freizeitpark Klotten begonnen met aankleding kasteel

Het Duitse Wild- und Freizeitpark Klotten is na jaren uitstel begonnen met de aankleding van de betonnen constructie rond haar achtbaan en watercoaster. Deze theming stond al enkele jaren op de planning, maar leek nooit te gaan gebeuren. Maar dankzij de komst van een nieuwe darkride in het kasteel zal dit toch eindelijk uitgevoerd worden.

 

Bij het Duitse Wild- und Freizeitpark Klotten zal men volgend jaar, na jaren van geduld eindelijk een afgewerkt kasteel kunnen ontdekken bij de achtbaan en watercoaster. Op oudere concepttekeningen van deze attracties zagen we een afgewerkte zone, maar we moesten wachten op de afwerking hiervan. Nu er in 2020 een nieuwe darkride geopend wordt is men begonnen met de aankleding van de betonnen structuur.

 

 

Nieuwe darkride

Wild- & Freizeitpark Klotten zal volgend jaar uitbreiden met een interactieve darkride. Deze zal gebouwd worden door Lagatronics Projects. ‘Kunnibert’s Abenteuer, zal de naam hiervan worden. De attractie zal er uitzien als een spookachtig kasteel.

Het verhaal draait rond ridder Kunnibert. Zijn moeder stuurt de dappere ridder op missie zodat hij kan bewijzen dat hij net zo dapper is als zijn voorouders. Pas wanneer hij deze opdracht tot een goed einde gebracht heeft mag hij terugkeren. Ondertussen zijn de geesten van zijn voorouders druk in de weer om het kasteel te versieren voor zijn terugkomst. Met natuurlijk een prachtig bal als afsluiter. Het hele verhaal is gebaseerd op een Duits sprookje.

Tijdens de rit doorheen het kasteel zal je dus niet op tocht gaan met ridder Kunnibert. Nee, je zult in het kasteel blijven om de geesten te helpen om de kaarsen aan te steken. Dat gebeurt via interactieve lucifers die je in 7 scenes zal moeten gebruiken. En je doet dit niet alleen, je zult in team moeten samenwerken. Als de opdracht lukt dan krijg je een prachtige scene te zien. Maar pas op want elke kaars brandt maar enkele seconden. De slotscene zal naar verluid een overweldigend bal zijn, waarbij  je alle geesten zal zien dansen op de terugkomst van Kunnibert.

 

 

Bron: Klotten, Lagotronics

Foto’s: Lagotronics, Pinhead @ coasterfriends.de