Schwaben Park pakt uit met nieuwe achtbaan in 2020

Het Duitse pretpark Schwaben Park zal in 2020 uitpakken met een gloednieuwe familieachtbaan. Het wordt de duurste investering uit de geschiedenis van het park. De nieuwe achtbaan komt er 1 jaar na de opening van Wilde Hilde, een speciale achtbaan met schommelende bakjes.

 

Schwaben Park zet 2020 meteen goed in, want het Duitse pretpark gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg opent dit jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat om een familie-achtbaan die de naam Hummel Brummel zal krijgen. Het wordt geen kleine rollercoaster want het zal de grootste investering in het park zijn sinds de opening in 1972.

Wat voor achtbaan het dan precies zal worden is nog niet bekend gemaakt. Het park laat wel weten dat de achtbaan zal geopend worden tegen de zomer. Hiermee wordt het de vierde achtbaan van Schwaben Park nadat in 2019 de speciale achtbaan Wilde Hilde officieel opende voor het publiek. Wilde Hilde was de aller eerste Roller Ball achtbaan die gebouwd werd door het Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland. Tijdens de achtbaanrit schommelen de bakjes heen en weer.

 

 

De investering volgt waarschijnlijk als reactie op de dubbele achtbaan die Erlebnispark Tripsdrill in 2020 zal openen. Tripsdrill ligt nog geen 50 kilometer verder en is dus een belangrijke concurrent voor Schwaben Park. Erlebnispark Tripsdrill opent dit jaar met Hals-über-Kopf en Volldampf twee nieuwe achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Volldampf wordt een Family Boomerang Coaster die we kennen van onder andere Raik in Phantasialand en Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Hals-über-Kopf wordt de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC), dit is een gloednieuw type van achtbaan en een kruising van de Suspended Looping Coaster (SLC) en de Suspended Family Coaster (SFC) van Vekoma.

 

Bron: Schwaben Park