Voor het eerst water in vernieuwde Piraten In Batavia darkride in Europa-Park

Op 26 mei 2018 vernielde een enorme brand een groot themagebied in het Duitse Europa-Park, waarbij ook de darkride Piraten in Batavia verloren ging. Het park ging kort na de brand aan de slag met het heropbouwen van het Scandinavische gedeelte, dat ondertussen heropende. Maar op de darkride Piraten in Batavia was het wachten tot 2020. Ondertussen liet men voor het eerst water lopen doorheen de nieuwe vaargeul.

 

In de zomer van 2020 zullen we weer kunnen plaatsnemen in de darkride Piraten in Batavia. De oude versie ging verloren in een enorme brand die het park trof in 2018. Er wordt momenteel hard gewerkt om de nieuwe versie af te werken. Onlangs stroomde er dan ook voor het eerst water doorheen de vaargeul.

 

 

Een onride van de oude versie voor de brand

 

 

Piraten in Batavia

Piraten in Batavia neemt je mee op avontuur. Samen met Bartholomeus van Robbemond ga je op zoek naar de mysterieuze dolk van Batavia. Volgens de legende is de bezitter van de dolk onsterfelijk, waardoor meerderen op zoek zijn.

In de nieuwe versie zullen 125 nieuwe figuren tot leven komen, waaronder piraten, apen, krokodillen, slangen en vele anderen.

Het park liet al teasers los op de wereld.

 

 

 

Ook in de Schatzkamer, gelegen in de Deutsche Allee, de inkomzone van het park kan je al een voorproefje ontdekken.

 

 

Bron en foto’s: Europa-Park