Walibi Rhône-Alpes: WAB dorp tegen de vlakte en nieuwe attractie aangekondigd

Walibi Rhône-Alpes is volop bezig met de vernieuwing van het park. Het WAB dorp naast de vorig jaar geopende achtbaan Mystic zal er volgend jaar volledig anders uit zien. Volledige gebouwen werden ondertussen afgebroken. Daarnaast kondigde het park ook een nieuwe flatride van Zamperla aan.

 

In ons eigen Walibi Belgium neemt men in 2020 een sabbatjaar op gebied van vernieuwingen maar het Franse zusterpark Walibi Rhône-Alpes zit deze winter niet stil. In het Franse park gaat de transformatie van het park verder.

 

Hertheming WAB dorp

De zone Festival City werd vorig jaar aangelegd rond de geopende achtbaan Mystic. Dit jaar wordt de zone uitgebreid. Hiervoor ging de WAB Corner en La Gaufrerie inmiddels tegen de vlakte. Ook het station van de WAB Tour, de carrousel en de kinder-vrijevalattractie Be Bop werden gedemonteerd. Deze zullen allen terugkeren in het park.

Op eerder gedeelde concepten zien we alvast dat de carrousel volledig in het groen zal komen te staan. Het grote restaurant House of Blues zal een transformatie ondergaan en op het meer zal een Mississippi boot komen te liggen. Ook het Hard SkunX café zal vernieuwd worden.

 

 

Nieuwe attractie

Maar daar stop het niet. Het park kondigde met AirBoat ook een nieuwe attractie aan. De attractie zal gebouwd worden door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Het nieuwe type attractie werd in 2019 voor het eerst geopend in Luna Park op Coney Island in New York. Met de opening in Walibi Rhône-Alpes zal de nieuwe attractiesoort voor het eerst in Europa te beleven zijn. AirBoat zal gebouwd worden in het “Voodoo-kwartier” van Festival City.

 

In AirBoat zal er ruimte voor maximaal 32 personen zijn. Acht gondels zijn bevestigd aan het uiteinde van vier armen. Deze armen zijn bevestigd aan de vierkanten van een centrale toren. De armen zwaaien kruiselings in een cirkel rond terwijl de centrale toren om zichzelf draait.  De armen zwaaien met maximaal 13 omwentelingen per minuut tot een hoogte van tien meter. De opening van de nieuwigheid staat in juni 2020 gepland.

 

Bron en foto’s: Walibi Rhône-Alpes