Mystic in Walibi Rhône-Alpes geopend!

In 2019 viert Walibi Rhône-Alpes haar veertigste verjaardag. Voor deze gelegenheid heeft het Franse park een grote nieuwigheid geopend. Walibi Rhône-Alpes pakt namelijk uit met de sensationele achtbaan Mystic, een Infinity Coaster gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides.

 

De spectaculaire achtbaan Mystic in het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes, is geopend voor het grote publiek! Dat gebeurde op 30 mei tijdens de officiële opening van de achtbaan. Mystic is 31 meter hoog en 575 meter lang. Tijdens de rit behaalt de achtbaantrein een snelheid van 85 km/u en gaan de bezoekers 3 keren overkop.

De achtbaanrit start met een verticale lifthill en een steile drop. Vervolgens gaat de trein door verschillende elementen zoals een Top Hat, een Zero-G Roll en een Dive Loop. Op het einde komt de trein tot stilstand op een Scorpion Tail, een stuk track waarbij de bezoekers ondersteboven hangen. Hierbij rijdt de trein terug achteruit richting het stationsgebouw.

 

Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die de stalen achtbaan mocht bouwen. Deze is van het type Infinity Coaster. We hebben dit type achtbaan al eerder gezien, waaronder in Hansa-Park met Der Schwur des Kärnan en in Alton Towers met The Smiler. Voorbeelden van dit type die we dichter bij huis terugvinden zijn Gold Rush in Attractiepark Slagharen en Fury in Bobbejaanland, die op 23 juni 2019 zal openen in het park.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Video: Walibi Rhône-Alpes