Drayton Manor sloopt achtbaan G Force

In het Engelse Drayton Manor zijn de sloopwerkzaamheden van de achtbaan G Force begonnen. De baan was al sinds oktober 2018 niet meer operationeel. Vermoedelijk is de achtbaan verkocht aan een ander park.

 

Er is goed en slecht nieuws voor de fans van G Force in het Engelse pretpark Drayton Manor. Eerst het slechte nieuws. Men is namelijk begonnen met de eerste afbraakwerken van deze 25 meter hoge achtbaan. Dat is te zien op recente foto’s die door de aannemer op sociale media zijn geplaatst. Deze Maurer X-Car achtbaan met een topsnelheid van 70 km/u was al sinds oktober 2018 niet meer toegankelijk voor het publiek. Een reden voor die plotse sluiting werd nooit meegedeeld. De achtbaan heeft slechts 13 seizoenen gedraaid in het park.

 

Het goede nieuws daarentegen is dat enkele maanden geleden bekend raakte dat Drayton Manor de achtbaan wilde verkopen. Wellicht heeft het park nu een koper gevonden, want de baan wordt voorzichtig uit elkaar gehaald in plaats van er de knipschaar in te zetten. Op de bovenstaande foto’s is te zien dat het beton rond de supports is weggegraven zodat deze zonder al te veel schade kunnen gedemonteerd worden. Waar deze 385 meter lange achtbaan naartoe verhuist, is momenteel nog niet geweten.

 

Bron en foto’s: ASP Consulting ‘Melbourne’ Ltd.