Winter Wonderland pakt uit met 8 rollercoasters uit 3 verschillende landen

Dit jaar vindt van 21 november 2019 tot en met 5 januari 2020 één van de belangrijkste kermissen in Europa plaats. In het Londense Hyde Park vindt er dan namelijk Winter Wonderland plaats, een feestelijk gebeuren met veel attracties en kraampjes, in een bijhorend sneeuw thema. Sfeer verzekerd, een must-do, maar helaas ook best wel prijzig.

 

Meer dan 100 attracties komen naar de Britse hoofdstad net zoals vele shows en voorstellingen. Drank en eten is er uiteraard ook bij de vleet. Alles is in een speciaal kerstmisjasje gestoken waardoor je vaak de originele attracties nog amper herkent. De attracties komen uit 3 verschillende landen, het Verenigd Koninkrijk zelf, maar ook Duitsland en Nederland.

 

Achtbanen:

Dit jaar zijn er maar liefst 8 achtbanen terug te vinden op deze speciale kermis. De grootste is ongetwijfeld Olympia Looping van de Duitse exploitant Barth, die de attractie voor deze gelegenheid omtovert tot de München Looping. De achtbaan is de grootste mobiele rollercoaster ter wereld, is meer dan een kilometer lang en gaat 5 keer overkop.

 

De Euro Coaster van de Nederlandse exploitant Buwalda is eveneens van de partij, dit is een Inverted Coaster, uniek voor de kermis, want er bestaat slechts maar 1 ander exemplaar in de wereld. Ook de Wilde Maus XXL van de Duitse exploitant Eberhard is van de partij. Deze achtbaan heeft twee indrukwekkende drops in het parcours, maar voor je instapt, moet je nog eerst een hindernissenparcours overwinnen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een Virtual Reality bril op te zetten tijdens de rit.

 

Een andere indrukwekkende uitzicht is de Ice Mountain Coaster van de Britse exploitant Mellors. Dit is een grote indoor achtbaan met draaiende karretjes. Voorts is er nog de Magic Mouse van de Nederlandse exploitant Buwalda die voor Winter Wonderland omgedoopt wordt tot Spinning Christmas Coaster.

 

Afsluiten doen we met 3 familie achtbanen. De Familie Achtbaan van de Nederlandse exploitant Buwalda die op deze kermis opgesteld wordt als de Santa’s Flying Sleigh, de Racing Coaster van de Britse exploitant Manning en de Family Coaster van een andere Britse exploitant, maar die toevallig ook Manning heet.

 

Thrill Rides:

In Winter Wonderland zijn er ook altijd een hele hoop thrill rides aanwezig. Zo hebben we bijvoorbeeld Air, dit is een Starshape gebouwd door Zierer en uitgebaat door de Britse exploitant Danter.

 

De Reverse Bungee van Harris is een attractie waarbij je in een bal omhoog gekatapulteerd wordt. Ook de Flying Circus van de Britse exploitant Whitelegg is van de partij, dit is een Top Scan van Mondial.

 

De Nederlandse exploitant Buwalda brengt samen met de Duitse exploitant Kriek de Blizzard mee. Deze attractie is beter bekend onder de naam Gladiator en is een Turbine van Mondial. Een van de blikvangers van de kermis is ongetwijfeld de Flying Machines van de Britse exploitant Manning. Dit is een Starflyer attractie van AK Rides.

 

Een andere blikvanger is de City Star van Göbel. Dit is een gloednieuw reuzenrad dat op Winter Wonderland in première is gegaan. Verder vinden we ook de Jumper Jumper van Stokesterug en de Snow Jet van de Nederlandse exploitant van der Veen.

 

De Atmos Fear van S&D Leisure is present net zoals de gigantische XMG XXL attractie van Joseph Manning & William Thurston’s. De Waltzer zijn immens populaire attracties in Engeland en daarvan staan er hier twee op de kermis.

 

De North Star Flyer van Mellors is present. Daarnaast is er de 90 meter hoge vrijevaltoren Hangover The Tower van de Duitse exploitant Sneider van de partij.

 

Een unieke attractie is de Dr. Archibald Master of Time attractie van de Duitse exploitant Greier. Deze attractie is combinatie tussen een VR-attractie, een spookhuis en funhouse en bied een speciale ervaring aan.

 

De attractielijst van de kermis kan je hieronder ontdekken.

 

 

Attractielijst grootvermaak:

Olympia Looping – Barth (DE)

Wilde Maus XXL – Eberhard (DE)

Spinning Coaster – Buwalda (NL)

Euro Coaster – Buwalda-Fackler (NL)

Ice Mountain – Mellors (GB)

Wacky Worm – Buwalda (NL)

Family Coaster – Manning (GB)

Racing Coaster – Manning (GB)

 

Sizzler – Osborne (GB)

Schlittenfahrt – Thelen (DE)

Snow Jet – van der Veen (NL)

Waltzer – Irvin (GB)

Waltzer – Waltz Entertainment Ltd (GB)

Wellenflieger – Irvin (GB)

Wellenflieger – Chipperfield (GB)

Dance Crazy – Jump & Smile Southern Attractions Ltd (GB)

Jumper Jumper – Stokes (GB)

Real Ice Slide – PWR Events (GB)

Helter Skelter Lighthouse Slip/Side Show – Irvin (GB)

Riesenrad A – Price (GB)

Riesenrad “City Star” – Göbel (DE) (Premiere)

Flying Machines – Manning (GB)

North Star Flyer – Mellors (GB)

Hangover The Tower – Schneider (DE)

Deep Impact Miami – Manning (GB)

Atmos Fear – S&D Leisure (GB)

Air – Danter (GB)

Flying Circus – Whitelegg (GB)

Gladiator – Buwalda-Kriek (NL)

Reverse Bungee Ball – Harris (GB)

Das Fun Schiff – Stokes (GB)

No Limit – Manning (GB)

XXL – Manning & Thurston (GB)

 

Magic Circus – Manning (GB)

Upside Down House – Burton (GB)

Der grosse Irrgarten – Rasch (DE)

Fun House Fire Department – Ordelman (NL)

Haunted Mansion – Hinzen (NL)

Daemonium – Blume (DE)

Dr. Archibald – Master of Time – Greier (DE)

Autoscooter – Irvin (GB)

Autoscooter – Manning (GB)

Autoscooter “Penguin Party” – Manning (GB)

Autoscooter “Sno-Drifters” – Manning (GB)

 

 

Bron: kirmesplaetze-2019.jimdofree