Walibi reuzenrad in opbouw bij Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam was een veelbelovend project en heel wat achtbaanfans keken uit naar de opening vanwege de komst van een Schwarzkopf achtbaan. Jammer genoeg werd die attractie ondertussen geschrapt en leek het stil te worden rond het project, tot men afgelopen week begon met de bouw van een reuzenrad.

 

Het lijkt al een tijdje stil rond het project van Attractiepark Rotterdam. Toch werd onlangs een inkombord geplaatst. Het pretpark zou oorspronkelijk al in 2018 openen, maar door hogere kosten dan gepland en andere tegenvallers zijn de werkzaamheden nog steeds gaande.

 

Oorspronkelijk zou het park een shuttle achtbaan krijgen, afkomstig uit het Japanse pretpark Toshimaen. Een andere Japanse attractie die opgebouwd zou worden is de Evolution, ook deze werd geschrapt. Voor beide attracties raakten de nodige vergunningen niet rond.

Maar deze week kwam er dan toch positief nieuws uit het park, het grote 45 meter hoge reuzenrad gaat de hoogte in. De eerste onderdelen zijn ondertussen geplaatst.

 

Dit reuzenrad is afkomstig uit het Belgische pretpark Walibi Belgium, waar het dienst deed van 1979 tot 2016. Het rad werd gebouwd door Vekoma, heeft een wieldiameter van 42,5 meter en is 45 meter hoog. Aan het grote wiel hangen 40 gondels waar telkens 6 mensen kunnen plaatsnemen.

 

De bouw volgen kan u hier.

 

Bron en foto: Attractiepark Rotterdam