Vekoma stelt treintje Top Gun launch coaster voor

De Nederlandse fabrikant werkt momenteel aan drie nieuwe gelanceerde achtbanen voor de Chinese Fantawild pretparkgroep. Deze groep opent in 2020 en 2021 in totaal drie nieuwe parken, waarin meerdere achtbanen van deze bouwer geopend worden. Een van de types wordt de Top Gun Launch Coaster.

 

Maar liefst vijf nieuwe Fantawild pretparken zullen de komende twee jaar geopend worden in China, voorlopig is het onduidelijk of deze ook de naam Fantawild zullen dragen. Wat wel zeker is, is dat dit voor de Nederlandse attractiebouwer Vekoma een gouden zaak is. In elk van de parken zullen namelijk achtbanen van deze bouwer geopend worden.

 

Top Gun Launch Coaster

Het Nederlandse bedrijf mocht onlangs het treintje presenteren dat op drie nieuwe achtbanen in evenveel van de parken zal rijden. Het gaat hier om een achtbaan van het type Top Gun Launch Coaster.

De rit zal vertrekken vanuit het station met een bocht richting de lanceerstrook waarna men gelanceerd wordt. Hierna lijkt er een Non Inverting Top Hat te volgen. Doorheen het parcours zijn twee Corkscrew inversies gebouwd.

 

Het treintje

Het treintje kreeg het uiterlijk van een F16 straaljager. Deze zullen plaats bieden aan 8 personen.

 

Fantawild Yiliang

Een van de Top Gun achtbanen zal geopend worden in het Fantawild park dat gebouwd wordt in Yiliang, dit park opent in 2021. Behalve de gelanceerde achtbaan krijgt dit park ook een Family Boomerang van Vekoma.

 

 

Fantawild Ganzhou

Over dit park is voorlopig enkel geweten dat het eveneens een Vekoma Top Gun Coaster opent.

 

Fantawild Ningbo

Fantawild Ningbo krijgt eveneens twee Vekoma achtbanen. Dit worden een Family Boomerang en een Top Gun Coaster.

 

Fantawild Jingzhou

Fantawild Jingzhou zal de naam Oriental Heritage krijgen. In dit park koos men voor een Vekoma Family Coaster en een SLC coaster maar niet door de oorspronkelijke bouwer van dit type, maar de van de Chinese copycat bouwer Beijing Shibaolai Amusement Equipment.

 

Zigong Fantawild Dinosaur Kingdom

Zigong Fantawild Dinosaur Kingdom krijgt eveneens twee Vekoma achtbanen. Dit worden een Family Boomerang en een achtbaan van het type Energy Storm.

 

Fantawild Luqiao (2021)

Dit park zal geen Top Gun achtbaan krijgen, maar een achtbaan van het type Energy Storm. Dit is eveneens een achtbaan gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan heeft geen lancering, maar een traditionele kettinglift. Na de optakeling gaat men meteen een looping in en tijdens de rit zal men nog tweemaal doorheen een kurkentrekker gaan. Dit park zal ook een tweede Vekoma coaster krijgen, waarvan het type momenteel nog onduidelijk is.

 

 

De Fantawild groep moet een van de snelst groeiende of zelfs de snelst groeiende groep ter wereld zijn, met nu al 29 operatieve parken, waarvan er acht geopend werden in 2019. In 2020 komen daar nog vijf parken bij en zelfs voor 2021 is er voorlopig een nieuw park in opbouw. Dat brengt het totaal op 35 parken.

 

Bronnen: Fantawild, Vekoma, RCDB