Tivoli Gardens geeft Denen vroeg kerstcadeau

Tivoli Gardens heeft haar nieuwe achtbaan geopend. De nieuwigheid kreeg de naam Mælkevejen mee. Mælkevejen is een aangedreven achtbaan van Mack Rides en vervangt de in 2018 gesloten achtbaan Odinexpressen.

 

Tivoli Gardens in de Deense hoofdstad Kopenhagen opende in volle winter een nieuwe achtbaan. Het park heeft zo opnieuw vier achtbanen in huis. De nieuwigheid kreeg de naam Mælkevejen mee, wat Melkweg betekent. De aanwinst is een aangedreven achtbaan en werd gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Het baan is van hetzelfde type als Bob Express in Bobbejaanland  en Max & Moritz die volgend jaar in de Efteling zal openen.

Mælkevejen vervangt Odinexpressen, ook een aangedreven achtbaan van Mack Rides. Odinexpressen maakte tussen 1985 en 2018 zijn rondjes in het park. Eenzelfde operatie voerde het park uit met de kinderachtbaan Karavanen (1999-2018). Hiervoor opende het park in de zomer al de vervanger Kamelen. Karavanen zal overigens vanaf volgend jaar zijn rondjes maken in het Franse park Le Fleury, niet ver van de Belgische grens.

Mælkevejen heeft een lengte van 312,5 meter en is 15,3 meter hoog. De baan behaalt een maximale snelheid van 36 km/u. Het nieuwe exemplaar is daarmee net iets hoger, langer en sneller dan zijn voorganger. De trein die plaats biedt aan 34 passagiers kreeg de vorm van een raket.

Tivoli Gardens is deze winter nog geopend tot 5 januari en tussen 31 januari en 23 februari. Het zomerseizoen start op 2 april.

Bron: rcdb
Foto’s: CoasterClub Denmark