De nieuwe editie van Gardaland Magic Winter is geopend

De nieuwe editie van Gardaland Magic Winter is officieel geopend, het evenement waarbij gasten de magie van het Kerstfeest kunnen beleven, zonder daarbij de adrenaline en het plezier van de attracties van het Park tijdens de winterperiode te hoeven missen.

 

“Na een beslist positief seizoen is vandaag het laatste evenement van het jaar geopend, een moment dat inmiddels traditie is geworden en zijn 18e editie al heeft bereikt” vertelt Luca Marigo, Sales and Marketing Director Gardaland. “Tot vreugde van onze gasten, is er in afwachting van de opening van LEGOLAND® Water Park Gardaland, het grote nieuwtje van 2020, in de foyer van Gardaland Theatre een grote kerstboom opgezet die helemaal uit LEGO® steentjes bestaat en wel 4 meter hoog is.”

 

 

Om de boom op te tuigen zijn er een paar kinderen gevraagd die – nadat ze met de LEGO steentjes speciale kerstversieringen hadden gemaakt – waaronder engeltjes, suikerstokjes, sneeuwpoppen, kaarsen en kleine kerstmannetjes – hun prachtige creaties in de boom mochten plaatsen, met de hulp van de populaire mascotte Prezzemolo. Het resultaat is een originele en heel kleurrijke kerstboom.

Maar er zijn nog meer verwijzingen naar de wereld van LEGO tijdens Gardaland Magic Winter! In een van de kamers van het Magische dorp van de Kerstman – toegankelijk vanaf Piazza Ramses en bestaande uit verschillende thema-omgevingen – is een grote versiering in kerstthema gerealiseerd met duizenden LEGO steentjes; de auteurs van deze prachtige creatie zijn de leden van twee belangrijke LEGO User Group, de vereniging ItLUG en de CLV gemeenschap. Naast de meest interessante plaatsen in (de omgeving van) Verona – waaronder Piazza Erbe met de Torre dei Lamberti, de fontein en de zuil met de leeuw van San Marco en een imitatie van een van de drie rotspieken van Lavaredo – zijn er twee originele creaties te bewonderen die belangrijke prijzen hebben ontvangen: de Kersttrein van Cristiano Grassi, die een jaar lang werd tentoongesteld in de Masterpiece Gallery van LEGO House in Billund, een eer die de beste legobouwers ter wereld toekomt en het Winter Chalet van Sandro Damiano die recentelijk 10.000 stemmen op het LEGO Ideas-platform heeft gekregen en daardoor gekozen zou kunnen worden om een officiële legodoos te worden.

Niet te missen zijn de andere kamers in het dorp waar jong en oud kunnen genieten van bijzondere ervaringen: wandelen tussen besneeuwde bomen en ijsberen in het Foresta del Ghiaccio (het IJsbos), verse, ovenwarme kerstlekkernijen proeven in het Laboratorium van de Elfen, je brief aan de kerstman schrijven en op de post doen in het Postkantoor van de Kerstman en natuurlijk de Kerstman persoonlijk ontmoeten in zijn Huis op de Noordpool.

Ook het nieuwtje van deze editie is interessant, dat is de Winter Express, vlak buiten het Dorp van de Kerstman: een tentoonstelling van modeltreinen voor kleine en grote liefhebbers.

 

Verder zijn er in het park nog veel meer attracties die de bezoekers helemaal in de kerstsfeer doen komen, te beginnen bij de koets voortgetrokken door een echt paard voor een sprookjesachtige ervaring terwijl de mooiste kerstliedjes worden gespeeld; piazza Ramses is met zijn decoraties een feest voor jong en oud: een ijsbaan, precies naast de populaire attractie Ramses: il Risveglio, om je eerste stapjes op het ijs te zetten of je juist helemaal uit te leven met fantastische pirouettes, en een play ground om heerlijk in de sneeuw te spelen.

De allerkleinsten kunnen ook Peppa, George, Suzy Scheep en Danny Dog ontmoeten in Peppa Pig Land voor een vrolijke kerstgroet en zich laten schminken door de grimeuses van het Park in het gebied van Fantasy Kingdom.

En juist in Fantasy Kingdom ontbreekt de verrassing niet: zodra je binnen bent, zie je meteen de Boom van Prezzemolo in zijn meest fascinerende veste, 4.000 meter lichtjes voor in totaal 80.000 lichtpuntjes verlichten het gebied. En elke avond om 18.00 uur wordt er een fantastische ceremonie gehouden waarbij alle lampjes aan gaan, met als toppunt een overvloedige sneeuwval.

En wat voor kerst zou het zijn zonder gebak? Voor de zoetekauwen onder ons zijn er de kurtoskalacs – typische Hongaarse spriaalvormige zoete bladerdeegtorentjes die doen denken aan de schoorstenen van een typisch kerstdorpje – ter plekke bereid waarbij je zelf allerlei soorten garneringen mag kiezen voor erop; verder zijn er natuurlijk heerlijke wafels, krokante gesuikerde amandelen, warm appelgebak, gearomatiseerde warme chocolademelk, reuzenmarshmallows om in het vuur te roosteren, kastanjes en kerstkoekjes.

 

Tijdens Gardaland Magic Winter zijn er ook vele themashows die de bezoekers meeslepen in een ervaring om samen met familie en vrienden te beleven.

In Gardaland Theatre gaat de grote Kerstshow The Christmas Show in première, een live musical met spectaculaire choreografieën, schitterende kostuums en internationale artiesten die de meest spectaculaire acrobatische nummers laten zien, terwijl in het Teatro della Fantasia de internationaal beroemde performer Silvia Garuffini haar betoverende show Magiche bolle di Natale opvoert. De dagen worden vrolijk afgesloten met de Magische Kerstparade die via de straten van het Park uitkomt in Fantasy Kingdom voor het begin van de eindcerimonie.

Gedurende de hele periode van Gardaland Magic Winter krijg je bij aankoop van een toegangskaartje voor het Park de mogelijkheid ook Gardaland SEA LIFE Aquarium te bezoeken, waar je de betoverende kerstsfeer kunt blijven beleven dankzij de thematisering van het Aquarium en de speciale ontmoetingen met de Kerstman, die elke zaterdag om 13:00 en om 17:00 worden gehouden, met het lezen van een kerstsprookje tegen de fascinerende achtergrond van het oceaanaquarium.

 

De magie van het kerstfeest blijft ‘s nachts bij je in de drie hotels van het Resort, Gardaland Hotel, Gardaland Adventure Hotel en Gardaland Magic Hotel: met duizenden lampjes, prachtige decoraties en kerstvieringen kan de hele familie genieten van een vakantie vol plezier en amusement.

 

Voor verblijven van 6 december t/m 5 januari 2020 kun je gebruik maken van eenspeciale korting tot 20% op het arrangement met inbegrip van overnachting, ontbijt en toegangskaartje voor twee dagen voor Gardaland Park. Bovendien krijg je twee toegangskaartjes kado voor Gardaland SEA LIFE Aquarium. Je kunt uitsluitend gebruik maken van deze aanbieding door voor 27 december online te boeken.

Ter gelegenheid van Kerst en Oud&Nieuw zijn er in de Gardaland hotels speciale evenementen om de feestelijkheden op een fabelachtige manier met familie te vieren.

In het Wonder Restaurant in het Gardaland Hotel, bijvoorbeeld, wordt een magische Kerstlunch gehouden met animatie en exclusieve shows in het Park, terwijl met Oud&Nieuw de hotels van het Resort een groot diner organiseren met in elk hotel een ander thema met shows en animatie. Meer informatie is beschikbaar op de website gardaland.it

 

Gardaland Magic Winter is er ook op 14 en 15 december, van 21 tot en met 24 december en daarna ononderbroken van 26 december tot en met 6 januari 2020, met openingstijden van 10.30 tot 18.00 uur. De volle prijs van het kaartje, inclusief Gardaland Park en Gardaland SEA LIFE Aquarium is € 25,00 en een kaartje met korting kost € 22,00. Nog meer voordelen vind je op de website www.gardaland.it.