Efteling schenkt 10.000 sprookjesboeken aan basisscholen in Nederland en Vlaanderen

Afgelopen week overhandigde Roodkapje samen met Gerd Leers twee sprookjesboeken aan basisschool Brede School Centrum. Als waarnemend burgemeester van Brunssum én voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling ging Gerd Leers samen met Roodkapje op bezoek in Brunssum. In het schoolgebouw zijn twee basisscholen gehuisvest: de Opstap en de Trampoline. Tamara Dassen en Marjo Vankan, MT-leden van de scholen, mochten de sprookjesboeken in ontvangst nemen. Stichting Natuurpark de Efteling schenkt dit nieuwe sprookjesboek aan 10.000 basisscholen in Nederland en Vlaanderen om in de klas uit (voor) te lezen. “Als hoeder van het sprookje vindt de Efteling het belangrijk dat alle kinderen in Nederland en Vlaanderen in contact komen én blijven met sprookjes. Ze behoren immers tot ons cultureel erfgoed”, aldus Gerd Leers. Eind volgende week moeten alle 10.000 sprookjesboeken bij de basisscholen zijn afgeleverd.

 

Stichting Natuurpark de Efteling
Aan de wieg van de Efteling staat Stichting Natuurpark de Efteling, die in 1952 het Sprookjesbos opende. Het doel van de stichting: het verschaffen en in stand houden van voorzieningen op het gebied van recreatie en ontspanning en het bevorderen van toerisme. De stichting fungeert als hoeder van het sprookje en bewaker van het cultureel erfgoed. Hiervoor ontplooit zij regelmatig activiteiten.
 
In 2010 doneerde de stichting al een reusachtige uitgave van een Efteling-sprookjesboek aan deze basisscholen. Ook organiseerde de stichting in 2017 bijvoorbeeld de ‘Sprookjesschrijfwedstrijd der Lage Landen’, om aandacht te vragen voor taal en fantasie. 
 
 
Het sprookjesboek
Het nieuwe sprookjesboek is een kijk- en leesboek, met 30 sprookjes uit het Sprookjesbos en acht verhalen over bekende Efteling-attracties die nog niet eerder zijn uitgebracht. Het boek is onder meer geïllustreerd door verschillende Efteling-ontwerpers die in de loop der jaren het werk van Anton Pieck en Ton van de Ven hebben overgenomen. 
 
BRUNSSUM, Overhandiging Efteling Sprookjesboek, 12-12-2019.
Roodkapje en Gerd Leers (Burgemeester Brunssum) lezen voor uit het sprookjesboek voor de kinderen van Basisschool Brede School Centrum.
BRUNSSUM, Overhandiging Efteling Sprookjesboek, 12-12-2019.
Roodkapje en Gerd Leers (Burgemeester Brunssum) overhandigen het sprookjesboek aan Tamara Dassen (l) Marjo van Kan (r)