Kentucky Kingdom voert retracking uit bij houten achtbaan Thunder Run

Het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom opende met Kentucky Flyer een nieuwe houten achtbaan dit jaar, maar vergeet hierbij niet haar oudere houten achtbaan de nodige aandacht te geven. Thunder Run krijgt namelijk een gedeeltelijke retracking.

 

Thunder Run, gebouwd door de Dinn Corporation, opende in 1990 in Kentucky Kingdom. De baan is 27,4 meter hoog, haalt een snelheid van 85,3 km/u en legt een afstand van 868,7 meter af. Na bijna 30 jaar is het echter niet meer dan logisch dat de glorie van de rit een beetje verloren gaat. Daarom wordt nu een groot deel van de track vervangen. Voor de klus wordt beroep gedaan om het Amerikaanse bedrijf Amuse, die al instonden voor verscheidene installaties en onderhoudswerken van achtbanen.

 

 

De werkzaamheden

 

Bron en foto’s: Amuse