Funderingswerken spectaculaire nieuwe achtbaan begonnen bij Six Flags Great Adventure

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure zal volgend jaar uitpakken met een gloednieuwe recordbrekende achtbaan. Het gaat om de Jersey Devil Coaster, die de grootste Single Rail Coaster ter wereld zal worden. De achtbaan wordt vervaardigd door Rocky Mountain Construction. Onlangs werden de eerste funderingen gegoten.

 

Six Flags Great Adventure is begonnen met de bouw van een nieuwe spectaculaire achtbaan. Jersey Devil Coaster moet de grootste single rail coaster ter wereld worden wanneer deze in 2020 geopend wordt. De achtbaan komt op een stuk van het park te liggen waar voorheen enkele kinderattracties en de kinderachtbaan Road Runner Railway gelegen waren. Het is voorlopig onduidelijk of deze op een andere plek opgebouwd zullen worden. In de zone is men momenteel volop bezig met funderingswerken.

Jersey Devil Coaster

Jersey Devil Coaster wordt een achtbaan met maar een track, een zogenaamde single rail coaster. De baan wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, dat vorig jaar al twee soortgelijke achtbanen opende met RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas.

 

 

 

Jersey Devil Coaster zal echter veel groter worden dan zijn voorlopers. De achtbaan met Raptor Track wordt 39,6 meter hoog. Tijdens de first drop van 87 graden zal de achtbaan een snelheid behalen van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter zullen de bezoekers drie keer overkop gaan via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll. Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster. Jersey Devil Coaster krijgt drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen in plaatsnemen. Wat ook de treinen groter maakt dan bij de andere exemplaren.

 

 

Meer updates over de baan vindt u hier.

 

Bron en foto’s: Six Flags Great Adventure