Fotoalbum: Skara Sommarland – augustus 2019

Skara Sommarland is een pret- en waterpark gelegen in Skara. Het park behoort toe tot de groep van Parks and Resorts Scandinavia en heeft 3 achtbanen. Het park is wereldwijd bekend voor de achtbaan Tranan, een zeer unieke rollercoaster waarvan er maar eentje in de wereld bestaat. Het gaat om een Free Fly rollercoaster van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. Dit wil zeggen dat de karretjes tijdens de rit zowel soms boven als onderaan de track hangen. De berijders zitten hierdoor soms aan de linker kant van de track en een beetje later  aan de rechterkant van de track. In woorden valt het niet uit te leggen, daarom kan je de achtbaan hier uitgebreid bewonderen met de vele foto’s. Het ritgevoel is eveneens onbeschrijfelijk en daarom mag je dit park zeker en vast niet overslaan als je een bezoek brengt aan Zweden!

Ohja, het outdoor waterpark is heel groot en bevat verschillende leuke glijbanen. Het waterpark mag je dus zeker en vast niet overslagen tijdens je bezoek.