Cedar Point viert 150ste verjaardag met tal van nieuwigheden

Cedar Point viert de 150ste verjaardag met heel wat nieuwe ervaringen voor de bezoekers. Het park kondigde aan dat ze haar horeca-aanbod, merchandising en entertainment zullen vernieuwen en een nieuwe attractie zal openen die een knipoog geeft naar het verleden.

 

Attractie

De nieuwe attractie wordt Snake River Expedition. Deze nieuwe bootrit zal een knipoog zijn naar verdwenen attracties als Western Cruise en Paddlewheel Excursion. Boten die speciaal voor het park ontworpen werden zullen over het water rond Forbidden Frontier varen. De boten zullen telkens een bestuurder hebben en dus niet via een takelsysteem varen. Onderweg is er interactie met acteurs, animatronics en speciale taferelen.

 

 

Entertainment

Celebrate 150 Spectacular: Dit wordt meer dan een gewone parade. De voertuigen zullen met veel verlichting de geschiedenis van het park uitbeelden. Onderweg kunnen de bezoekers deelnemen aan dansvoorstellingen. De parade stopt op Celebration Plaza waar een avondspektakel plaatsvindt.

 

Speciale ervaringen voor bezoekers

Town Hall: In het voormalige Town Hall Museum kan je meer te weten komen over het verleden, het heden en de toekomst van Cedar Point. Er zullen interactieve voorstelling te zien zijn.

 

Courtesy Corps: Bezoekers kunnen net als in het verleden, toen er nog geen smartphones waren, hun vragen en opmerkingen kwijt bij standjes waarin personeel hen zal verder helpen.

 

Legacy Walk: De bezoekers kunnen een gepersonaliseerde steen aankopen met een foto en een naam erin gegraveerd. Deze stenen zullen aan de ingang een permanente plek krijgen.

 

History Tour: Deze rondleiding kan je maken dankzij een app op de smartphone. Deze brengt je naar verschillende locaties doorheen het park. Eens je de locatie bereikt zal er vanzelf informatie hierover op je toestel verschijnen. Er zullen bijvoorbeeld foto’s getoond worden van hoe deze locatie ooit was.

 

Horeca

French Quarter Confections: In dit horecapunt, waar voorheen Bayou Refreshments te vinden was, zal je funnel cake kunnen kopen, maar ook wafels, wafels op een stokje, vers fruitsap en veel meer.

 

The Corral: De huidige Corral zal gerenoveerd worden. Er komt een volledig nieuw menu met lekkere handgemaakte lekkernijen, zoals lekkere hapjes die je in de hand kan houden en dippen in een lekkere saus.

 

The Roost: Deze vervangt Mr Potato. Hier kan je gepaneerde kip vinden, met aardappel en koolsla.

 

Mac Shawk: Hier kan je smullen van versgemaakte paste, geserveerd in een bol verse kaas. Je kan hier zelf een macaroni maken met meerdere toppings.

 

Taste the Points: Deze 4 uur durende uitdaging neemt je mee langs 15 verschillende locaties doorheen het park waar je speciale gerechten kan proeven. Eens je deze uitdaging vervolledigt ontvang je een speciaal T-shirt.

 

Merchandise

Celebration Central zal special merchandise gaan aanbieden voor de 150ste verjaardag. Er zal een gelimiteerde oplage aan munten te koop zijn, maximaal 500 stuks worden hiervan gemaakt. Verder komen er nieuwe sneeuwbollen en kerstversiering. Ook komt er kledij met speciale opdruk.