Colin Glen bouwt eerste Alpine Coaster van Noord-Ierland

Het avonturen park Colin Glen in Belfast, Noord-Ierland, gaat in 2020 de eerste alpine coaster van Noord-Ierland openen. Het wordt tevens de eerste single rail alpine coaster van heel het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een investering van achthonderdduizend pond.

 

De bouw voor de eerste alpine coaster van Noord-Ierland is van start gegaan in Colin Glen. Op dit moment wordt de track voor de alpine coaster geïnstalleerd op de Belfast-berg. Daarnaast zijn de werken gestart voor de beide stations, eentje aan de bovenkant van de berg en eentje aan de onderkant.

Het stationsgebouw aan de bovenkant van de berg wordt in 4 delen aangeleverd en zal dan via een kraan worden geïnstalleerd en in elkaar worden geschroefd. Mogelijks zullen de bouwwerken al zelfs klaar zijn voor het einde van het jaar.

De alpine coaster wordt er eentje met een enkele rail. Deze zal gebouwd worden door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Het is een investering van 800.000 pond en in totaal wordt de rodelbaan 565 meter lang. Het wordt de 47ste rodelbaan van de Oostenrijkse fabrikant die de tweede grootste leverancier is ter wereld van dergelijke attracties.

Naast de nieuwe rodelbaan zal er ook een zipline gebouwd worden. De werkzaamheden zouden in de loop van december van start moeten gaan zodat de kabelbaan geopend kan worden tegen het einde van het voorjaar in 2020.

 

 

Bronnen: rcdb, Colin Glen