Bouwplaats klaar voor nieuwe Efteling-attractie Max & Moritz

Het baanverloop van de nieuwe familie-achtbaan Max & Moritz wordt steeds duidelijker zichtbaar. Op de oude plek van de Bob wordt op een oppervlakte van circa 8.850m2 momenteel een dubbele achtbaan met twee sporen gebouwd, een spoor voor Max en een voor Moritz.

De funderingen voor de achtbaan – waarvoor in totaal 700 m³ beton is gestort – zijn geplaatst en hiermee is het verloop van de banen al goed te zien. Begin 2020 komen de baandelen apart van elkaar aan in de Efteling en wordt met de opbouw van de twee aparte sporen gestart. Intussen krijgt ook het landschap rondom de achtbaan steeds meer vorm. De nieuwe attractie die opent in het voorjaar van 2020, is gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz, die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad.

Ritbeleving

Max & Moritz is een zogeheten ‘powered coaster’. Dat betekent dat de achtbaan elektrisch aangedreven treinen heeft, waardoor de treinen in snelheid kunnen variëren en niet – zoals gebruikelijk – vanaf grote hoogte vertrekken. De twee treinen rijden straks in tegengestelde richting en maken ieder op hun eigen baan, een avontuurlijke rit voor jong en oud. De blauwe baan van Max volgt een andere route en heeft andere spannende stukken dan de groene baan van Moritz. Zo hebben straks 2.000 gasten per uur hun eigen ritbeleving.

 

Alpenlandschap

De treinen van Max & Moritz razen straks onder elkaar door en over elkaar heen door een glooiend Alpenlandschap. Met in totaal 5.000 m³ aangevoerde grond wordt het een heuvelachtige weide. Zo’n 125 Servische sparren van anderhalve tot vijf meter hoog zullen het landschapsbeeld benadrukken. In de zomer bloeien er – net als in de Alpen – wilde planten en honderden bergrozen.

 

Making-of Max & Moritz

Vandaag verscheen de eerste aflevering van de making-of Max & Moritz op het Efteling YouTube-kanaal. De volledige bouw van het project kan je hier op de voet volgen.