Vulcania pakt uit met gelanceerde achtbaan van Intamin met drop track

Het Franse Vulcania pakt naar verluidt in 2021 uit met een familiale gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin met drop track, dat valt te lezen in een groot masterplan dat het park heeft ingediend bij de omliggende gemeentes.

 

Vulcania is een mix van een wetenschappelijk- en attractiepark gelegen in het zuiden van Midden-Frankrijk, zo’n 170 km ten Oosten van Lyon. Het is een plek waar kinderen en hun ouders zich spelenderwijs kunnen buigen over de werking en wetenschap achter aardbevingen en onze planeet in het algemeen. Om competitief en aantrekkelijk te blijven, zou het park de komende vijf tot tien jaar willen uitbreiden met verscheidene grote attracties zoals onder andere een planetarium, een grote uitkijktoren en een rafting attractie. De kers op de taart komt er in 2021 met de toevoeging van een familiale gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin.

De achtbaan, die de projectnaam RIDE draagt, gaat volledig draaien om het vulkanisme op aarde. Bezoekers nemen plaats in een trein van 12 personen, waarna ze eerst door een soort darkride gedeelte rijden. Vervolgens maakt de trein een vrije val van ongeveer 5 meter door middel van een zogenaamde drop track. Dit element is ook te vinden op andere Intamin-achtbanen: zoals Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in Universal Orlando en Thirteen in Alton Towers.

Na de droptrack volgt de lancering zelf die je vervolgens 24 meter hoger naar de eerste bocht in de lay-out brengt. Doordat de lancering ondergronds gelegen is, komt deze bocht slechts 16 meter hoog boven de grond. Daarna volgt een parcours met verscheidene heuvels en enkele bochten rond het centrale gebouw om vervolgens langs de andere kant van het gebouw terug in het station aan te komen. Ook gaan de treinen straks door verscheidene grachten en tunnels rijden om het geluid zo veel mogelijk binnen de perken te houden.

Het is nog niet duidelijk of het zou gaan om een LSM-lancering, die we kennen van Taron in Phantasialand of om de meer familievriendelijke friction wheel-lancering, die te vinden is op onder andere Juvelen in Djurs Sommerland en Yukon Quad in Le PAL. De opening van de achtbaan staat gepland voor 2021.

 

 

 

 

Bron: Vulcania – étude d’impact