Walibi Rhône-Alpes transformeert WAB dorp in een New Orleans dorp

Het Franse pretpark zit ook deze winter niet stil. In het park zal het WAB dorp, waar meerdere gebouwen te vinden zijn, een carrousel en botsauto’s veranderen in een dorpje in New Orleans stijl. Hiermee sluit het dorp mee aan op de Festival zone, waarin de nieuwe achtbaan Mystic geopend werd.

 

In ons eigen Walibi Belgium neemt men volgend jaar een sabbatjaar op gebied van vernieuwingen, maar het Franse zusterpark Walibi Rhône-Alpes zal deze winter alvast niet stilzitten. Walibi Belgium concentreert zich volgend jaar op de 45ste verjaardag van het park en de bouw van een mega coaster, maar in Frankrijk gaat de transformatie van de themazone Festival City verder.

De zone Festival City werd aangelegd rond de nieuwe achtbaan Mystic die eerder dit jaar geopend werd, deze Infinity Coaster van Gerstlauer verraste ons al met een steengoede rit. Voor volgend jaar staat een uitbreiding van deze zone op het programma, waarbij het WAB dorpje op de schop gaat.

 

Mystic

 

 

Festival City

De themazone Festival City krijgt een New Orleans feeling mee. Afgaande op de eerste concepttekeningen die het park onlangs deelde zien we een kleurrijke zone, waarbij enkele gebouwen van het oude dorpje lijken te verdwijnen. Verder zal de carrousel verplaatst worden en komen er grote bloemrijke gedeeltes. Verder zullen nieuwe restaurants en shops gebouwd worden. Het grote bestaande restaurant, dat aan het water gelegen is, zal een transformatie ondergaan en op het meer zal een Mississippi-boot komen te liggen.  Verder lijkt het erop dat een Oldtimerritje en een kleine vrijevaltoren zullen verdwijnen uit het dorpje. Of deze elders een nieuwe plek krijgen is onduidelijk.

Voor meer informatie rond de zone moeten we wachten tot de winterperiode van dit jaar, het park zal stelselmatig het gebied voorstellen.

 

Bron en foto’s: Walibi Rhône-Alpes