Särkänniemi sluit Halfpipe achtbaan

Het Finse pretpark Särkänniemi kondigde aan afscheid te nemen van een van haar achtbanen. Het gaat om de achtbaan Half Pipe, waarbij je op een skateboard lijkt te zitten op een grote ramp. De achtbaan moet plaats maken voor nieuwigheden in de toekomst.

 

Na 16 jaar dienst zal de achtbaan Halfpipe op pensioen gaan in het Finse pretpark Särkänniemi. Het park nam deze beslissing naar eigen zeggen om plek te maken voor toekomstige nieuwigheden, maar welke dat zijn wil men nog niet kwijt.

De achtbaan Halfpipe doet haar naam alle eer aan, de baan is ontworpen als een halfpipe skateramp en de trein stelt een skateboard voor. Men wordt afwisselend voorwaarts en achterwaarts de spikes op gelanceerd. Die spikes hebben een hoogte van net geen 46 meter. Je behaalt een snelheid van ongeveer 100 km/h.

 

 

De baan wordt momenteel zorgvuldig afgebroken en opgeslagen, verloren zal ze zeker niet gaan. Het park heeft Halfpipe officieel te koop gezet.

 

Bron en foto : Särkänniemi