Bezoekersrecord voor Liseberg tijdens Halloween

Dankzij een succesvolle Halloweenperiode behaalde het Zweedse pretpark Liseberg tijdens deze periode een nieuw bezoekersrecord. Tijdens de 16 dagen dat het event plaatsvond bezochten maar liefst 351.000 gasten het park. Dat zijn er bijna 30.000 meer dan in dezelfde periode in 2018.

 

Pompoenen, horrorhuizen en zombies. Mensen uit Göteborg lijken niet genoeg te krijgen van horror en Halloween. Toen Liseberg voor het vijfde jaar opende in de herfstvakantie, werd een nieuw bezoekersrecord behaald van 351.000 gasten, in 2018 waren er dat 330.000. De 16 Halloweendagen zorgen dus voor een absoluut hoogtepunt van het jaar.

Ook de omzet van het park steeg enorm, van 90 miljoen Zweedse Kronen naar maar liefst 100 miljoen Zweedse Kronen. Een andere stijging die men kon optekenen was de bezettingsgraad van het hotel, waar vroeger deze periode eerder rustig was, zijn nu alle kamers bijna de hele tijd verhuurt.

Dit jaar bood Liseberg meer spookhuizen aan dan ooit tevoren, vijf spookhuizen waren er in totaal te ontdekken tussen de 38 geopende attracties. In totaal hielpen 250 acteurs mee aan het creëren van een enge sfeer in het park, dat versierd werd met 100 ton aan pompoenen.

 

Bron en foto: Liseberg