Nieuwe track geleverd en funderingen gegoten in PowerPark!

Pretparkfans staan voor een raadsel! Er zijn nieuwe trackdelen en supports aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark die dezelfde vorm en kleur hebben als de gelanceerde achtbaan Junker. Wat met de nieuwe trackdelen zal gebeuren is nog compleet onduidelijk. Fans wachten nu vol spanning af tot er meer details bekendgemaakt worden!

 

Compleet uit het niets zijn er trackdelen en supports aangekomen bij het Finse pretpark PowerPark. De trackdelen hebben exact dezelfde vorm en kleur als de Infinity Coaster Junker die in 2015 gebouwd werd. Daarom is het nog een raadsel wat er met de trackdelen zal gebeuren.

In principe zijn er 3 mogelijkheden. De eerste optie is dat er bestaande rollercoaster track van Junker zal vervangen worden door nieuwe track. De tweede optie is dat de lay-out van Junker zal uitgebreid worden met nieuwe trackdelen en vermoedelijk dan ook een extra lancering. De derde optie is dat er een nieuwe achtbaan gebouwd zal worden. Maar al deze opties zijn opmerkelijk en niet voor de hand liggend. We overlopen ze even en gaan dieper in detail.

 

Optie 1:

Bestaande trackdelen vervangen zou in eerste instantie de meest logische gedachte zijn, moest het niet zijn dat de achtbaan nog maar net in 2015 gebouwd werd. Daarnaast is dit bij stalen achtbanen ook erg ongebruikelijk. De optie lijkt volledig te zijn afgevallen omdat er ondertussen naast Junker nieuwe funderingen zijn gebouwd waardoor het eerder in de richting van optie 2 of 3 zal gaan.

 

Optie 2:

De huidige achtbaan verlengen zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. De nieuwe funderingen die geplaatst zijn liggen vlak naast Junker. Het zou niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt, maar op zich is dit wel uiterst uitzonderlijk. Een verlenging van het parcours zou willen zeggen dat er met alle waarschijnlijkheid ook een tweede lancering zal komen om de achtbaantrein genoeg snelheid mee te geven zodat deze het volledige parcours zal kunnen doorlopen.

Marketingtechnisch gezien zou dit een opmerkelijke keuze zijn omdat er een grote investering nodig is om dit te verwezenlijken zonder dat je kan uitpakken met een nieuwe attractie. Maar misschien wil het park opnieuw de spannendste achtbaan van Finland in huis hebben nadat Taiga in Linnanmäki dit jaar opende. Dit is een multi-launch-coaster van Intamin die net iets sneller is dan Junker.

 

Optie 3:

De meest logische optie zou zijn dat er gewoon een nieuwe achtbaan gebouwd zal worden, mocht het niet zijn geweest dat de nieuwe trackdelen en supports exact dezelfde kleur en vorm hebben van Junker. Dit zou willen zeggen dat er twee dezelfde soort achtbanen met dezelfde kleuren naast elkaar zouden komen te liggen. Dat zou eveneens een opmerkelijke keuze van het park zijn.

 

 

Junker:

Junker werd gebouwd in 2015 door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het is een Infinity Coaster met een tracklengte van 860 meter. In totaal is de achtbaan 40 meter hoog en wordt er een snelheid van 104,4 km/u bereikt. Naast de enorm krachtige lancering zijn er ook 3 inversies op de achtbaan terug te vinden.