Bouwer in de kijker: Alterface

Alterface is een Belgisch bedrijf opgericht in 2001, Waver. Het werd opgericht door Benoït Cornet en Xavier Marichal  Verder heeft ook een vestiging in de Verenigde Staten en China. Alterface ontwikkelt interactieve attracties zoals darkrides, duellerende theaters en walkthroughs.

 

Hierbij levert Alterface het algemene showcontrolesysteem van de attractie genaamd Salto. Het systeem Salto beheert de volledige attractie inclusief de uitvoer van allerlei effecten zoals bliksem, audio, animatronics en video. Het gaat hierbij niet enkel om darkrides met projecties en video maar ook om darkrides met animatronics en fysieke doelen. Daarnaast ontwikkelt Alterface ook interactiesoftware om het schieten en de puntentelling mogelijk te maken.

 

 

Op vlak van schietapparaten zijn er tal van mogelijkheden. Naast een vast of draagbaar schietapparaat kan Alterface ook een draagbaar aanwijsapparaat leveren. Hierbij kan je elementen op het scherm markeren, omcirkelen of gewoon markeren en verplaatsen. Verder is er ook een passieve toverstaf. Hierbij bevindt er zich geen technologie in het apparaat zelf maar gebeurt de richting- en bewegingsdetectie extern. Volgens Alterface is het systeem ideaal voor walkthroughs en een kleinere darkrides. Het systeem is goedkoper maar ook minder nauwkeurig. Verder kan het ook allemaal eenvoudiger met een gewone drukknop. Actie en reactie! Tot slot biedt Alterface een systeem waarbij je helemaal geen apparaat meer nodig hebt, gameplay met handgebaar detectie.

Voor het ritsysteem, theming en de eventuele videobewerkingen gaat Alterface in zee met andere bedrijven in de sector. Het gaat hierbij onder andere over ETF Ride Systems, Sally Corporation en The Hettema Group.

 

 

De technologie van Alterface is ondertussen over heel de wereld te vinden. Gaande van de Justice League dark rides in de Six Flags parken, Popcorn Revenge korter bij huis, Maus-au-Chocolat in Phantasialand, de vele Deperados Citys in kleinere parken tot Dragons Wild Shooting in Lotto World, Zuid-Korea.

 

 

Bron: Alterface