Tripsdrill kondigt twee nieuwe achtbanen aan voor 2020

Erlebnispark Tripsdrill heeft hun nieuwigheid voor 2020 voorgesteld. Het gaat niet om één, maar wel om twee nieuwe achtbanen. Eén van deze twee wordt de nieuwe generatie Suspended Thrill Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

 

Uit het Duitse Cleebronn is heugelijk nieuws naar buiten gekomen. Erlebnispark Tripsdrill heeft, na de uitgebreide geruchten, eindelijk bekendgemaakt dat ze voor komend seizoen maar liefst twee nieuwe achtbanen openen. Het gaat om twee ‘duellerende’ achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma die nauw in elkaar verweven zijn. De werkzaamheden aan de twee achtbanen zijn reeds geruime tijd bezig. Zo zijn de funderingen al gegoten en zijn zelfs de eerste baandelen aangekomen op de werf.

 

 

De eerste van de twee achtbanen is een zogenaamde ‘Family Boomerang’ zoals we die kennen van Raik (Phantasialand) en Tweestryd (Wildlands). De baan heeft een lengte van 500 meter en een hoogte van 22 meter. Met een topsnelheid van 60 km/u raast de trein eerst voorwaarts en vervolgens achterwaarts door het parcours.

De tweede achtbaan is daarentegen een prototype van de nieuwe generatie Suspended Thrill Coasters (STC) van de Nederlandse fabrikant. Dit moet de moderne (en comfortabelere) tegenhanger worden van de notoire Suspended Looping Coaster (SLC). Deze hangende achtbaan wordt straks ruim 30 meter hoog en gaat een topsnelheid van 80 km/u behalen. Daarnaast biedt de 800 meter lange baan maar liefst vier inversies.

Het thema van de nieuwe achtbanen heeft Tripsdrill nog niet bekendgemaakt; ze beloven echter wel dat het zeker iets in dezelfde lijn wordt als de andere attracties in het park. De details omtrent het thema zullen tijdens de winterperiode prijsgegeven worden.

Leuk om te weten is dat deze twee achtbanen eigenlijk bestemd waren voor het Ierse Tayto-park, maar daar heeft een onafhankelijk wettelijk orgaan gekozen om de bouwvergunning teniet te verklaren na verscheidene klachten van buurtbewoners.

Een exacte openingsdatum voor de unieke duellerende achtbanen werd nog niet bekendgemaakt. Het volledige project kan je op de voet volgen via onze bouwupdates.

 

Bron: Erlebnispark Tripsdrill