Fotoalbum: Parc du Petit Prince –september 2019

Het Franse Parc du Petit Prince bevindt zich op een twintigtal kilometer van Mulhouse en Colmar. Al vanop de autosnelweg kan je de skyline van het park herkennen. Enkele gigantische ballonnen en de L’aérobar du Buveur zijn de absolute blikvangers van het park.

Sinds 20 juli 2019 herbergt het park ook een nieuwe achtbaan, namelijk Pierre de Tonnerre. Het gaat over een Junior Spinning Coaster van de constructeur Reverchon. De achtbaan staat volledig in het teken van de asteroïde die op 7 november 1492 op de huidige locatie van het park neerstortte . De mensen in de 15e eeuw noemden het een ‘donderrots’, vanwege de hoeveelheid lawaai en bliksem waarmee het gepaard ging tijdens het neerstorten. Dit voorval staat bekend als het eerste gedocumenteerde geval van een buitenaards object dat op aarde neerstortte en ook gedocumenteerd werd. De asteroïde wordt nu bewaard in het stadhuis van de stad Ensisheim, dicht bij het park.

Tegelijkertijd is het asteroïde-thema ook een verwijzing naar de asteroïde B612, de thuisplaneet van ‘Le Petit Prince’.

De achtbaan telt vijf gondels waar telkens twee personen in kunnen plaatsnemen. Ze heten respectievelijk King, Vaniteux, Lamplighter, Businessman en Geographer.