Tot 11 november attracties aan 1 euro op de kermis van Huy

Dit najaar vindt opnieuw de 1 euro kermis van Huy plaats. De Foire À 1 Euro is gevestigd op het Port de State plein en vindt plaats van 4 oktober tot en met 11 november 2019. 60 kraampjes zakken af naar de Waalse stad, hiervan zijn er 13 van het type grootvermaak.

 

Deze herfst kermis is dus kleiner dan de zomerkermis van Huy, maar hiertegenover staat wel dat zo goed als alle attracties voor 1 euro gedaan kunnen worden. Nieuw dit jaar zijn de draaimolen Carrousel Galopant van Rorive en de thrill ride Extazy van Stappers.

 

Voor de achtbaanfans is er de wildemuisachtbaan “Mini Racer” van Jean Schweig, die in 2016 voor het eerst verscheen in ons land. Huy is de vaste stek waar de Mini Racer verschijnt en deze doet ook bijna geen andere kermissen aan. Als je deze attractie gedaan wilt hebben moet je dus wel naar Huy afzakken.

 

Thrill rides zijn er te vinden met bijvoorbeeld de Bayern Kurve van Schweig Charly, de Bidule “Circuit du Nord” van Schweig Jean, de Tripride “Extreme Ride” van Schweig Karl en de Sombrero van Moniquet Serge.

 

Voor de kinderen is er het spookhuis Gotham van Lamer/Ropers en ook nog een loopspookhuis terug te vinden met de Star Warz van Coenen Alain. Verder zijn er natuurlijk ook nog de botsauto’s of de glijbaan Crazy Slide van Steve Van Bellinghen. Op de Belgische kermissen vind je dit type attractie niet veel meer, maar hier in Huy is wel nog gewoon een Karting circuit present. Deze is van Weber Alexandre. De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder vinden.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

Belgian Scooter – Besanger Geneviève (Botsauto’s)

Bayern Kurve – Schweig Charly (Bayern Kurve)

Carrousel Galopant – Rorive (Carrousel)

Circuit du Nord – Schweig Jean (Bidule)

Crazy Slide – Van Bellinghen Steve (Glijbaan)

Cristal Palace – Coenen Alain (Glazen Doolhof)

Extazy – Stappers (Flipper)

Extreme Ride – Schweig Karl (Tripride)

Gotham – Lamer/Ropers (Spookhuis)

Karting – Weber Alexandre (Karting)

Mini Racer – Schweig Jean (Wild Mouse)

Sombrero – Moniquet Serge (Sombrero)

Star Warz – Coenen Alain (Loopspookhuis)

 

 

Bron: Kermisland.be