Ritverloop Aqualantis in Energylandia bekendgemaakt

De Nederlandse fabrikant Vekoma heeft het ritverloop van de nieuwe achtbaan voor Energylandia vrijgegeven. Aqualantis krijgt onder andere twee lanceringen, vier inversies en een topsnelheid van 100 km/h.

 

Het Poolse Energylandia is volop bezig met de bouw van de nieuwe achtbaan Aqualantis, die in een gloednieuw themagebied komt te liggen. Het Nederlandse Vekoma heeft eerder deze week een video gedeeld waarop de volledige lay-out te zien is. Het gaat om een langere variant van hun nieuwe Shockwave-model, waarvan in China reeds een achtbaan volledig is opgebouwd (maar nog niet geopend is).

Het ritverloop, dat reeds bekend was maar nog niet officieel was voorgesteld, is 1320 meter lang met een maximale hoogte van 45 meter. De achtbaantrein wordt na het station een eerste keer gelanceerd, waarna een paar bochten en airtime-heuvels volgen. Vervolgens bereikt de trein de tweede lanceerstrook, waar de topsnelheid van 100 km/h wordt gehaald. Doorheen de lay-out gaan bezoekers vier keer over de kop: door een verticale looping, een grote batwing en tot slot een kurkentrekker. Tussen deze elementen zit de baan vol met leuke bochtjes, heuvels en een hele reeks aan tunnels.

In onderstaande video, die de Nederlandse fabrikant via hun sociale media verspreidde, is de volledige onride video van de achtbaan te zien.

 

Je kan de vooruitgang van deze grote uitbreiding op de voet volgen via onze bouwupdates: momenteel zijn zo goed als alle baandelen ter plaatse aangekomen. De opening van Aqualantis staat gepland voor het komende seizoen 2020.

Eerder werd al bekend dat Energylandia naast Aqualantis een tweede achtbaan bouwt voor 2020: een mijntreinachtbaan, eveneens afkomstig uit de fabriek van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

 

Bronnen: Vekoma, rcdb.com